Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric vyvinul nová mikrodatová centra Xpress pro internet věcí a Edge Computing

Společnost Schneider Electric, která se specializuje na energetický management a automatizaci, uvádí na český trh nová mikrodatová centra Xpress, která mají velkou budoucnost například v průmyslových podnicích a retailových řetězcích. Využití však najdou také v bankách, školách, administrativě či nemocnicích. Mikrodatová centra jsou přirozenou reakcí na trendy, které přináší internet věcí a Edge Computing. Uplatní se všude, kde nestačí klasický cloud a kde je nutné lokální zpracování či sběr dat.

Nízké investiční náklady a další výhody

Mikrodatová centra DC Xpress jsou soběstačná a bezpečná centra ICT prostředí, která obsahují vše potřebné pro instalaci a chod IT prvků a aplikací. Zákazník dostává v jednom balení plně funkční systém datového centra včetně komponentů pro napájení, chlazení, bezpečnost a související nástroje pro IT správu a údržbu (DCIM).

Naše řešení není investičně náročné, potřebuje malý instalační prostor a v případě potřeby je možné jej snadno přesunout na jiné místo. Další výhodou je snížení druhotných investic do výstavby serverovny, redukce nákladů na nákup dalších non-IT technologií, ale také využití ušetřeného prostoru například na rozšíření počtu pracovních míst nebo na instalaci prodejních regálů v rámci existujícího prodejního či obslužného místa,” říká František Mikeš, ITD obchodní ředitel Schneider Electric.

Využití mikrodatových center

Produkty Micro DC Xpress jsou podle jeho slov ideální pro využití v internetu věcí a Edge Computingu, kde záleží na rychlosti nasazení, spolehlivosti a bezpečnosti. „Stále více žijeme v digitálně propojeném světě, ve kterém mají firmy i spotřebitelé nízký práh tolerance vůči výpadkům služeb nebo je pro ně důležitá nízká latence, bezpečnost či optimalizace datových toků. Optimalizace IT systémů v rámci tzv. Edge Computingu řeší problémy s přenosem velkých objemů dat a zajištuje spolehlivou konektivitu.




Konfigurace na míru a kompatibilita se stávajícími IT zařízeními

Nové produkty Micro DC Xpress si mohou zákazníci předinstalovat, zprovoznit a otestovat sami, případně s pomocí partnera nebo integrátora ještě před expedováním do vzdálených lokalit. Tím si zkrátí čas nasazení a eliminují rizika. Mikrodatová centra Schneider Electric jsou dostupná ve verzích 24U, 42U a dají se v mnoha parametrech konfigurovat na míru. Připravený plug-and-play systém může být dodán v průběhu dvou až tří týdnů, což značně snižuje náklady a náročnost nasazení v porovnání s obdobnými systémy.

Micro DC Xpress se dají řídit na dálku a mohou být integrovaná s již existujícími podnikovými systémy pro monitorování IT infrastruktury nebo s platformami poskytovatelů sdílených služeb. Systémy jsou také fyzicky chráněné, což znemožňuje neautorizovaný přístup a zaručuje bezpečnost prostředí. Řešení může rovněž obsahovat fyzické bezpečnostní prvky včetně čipové karty, která zabraňuje neautorizovaným přístupům, a nebo být odolné vůči prachu, vlhu a dalším negativním vlivům externího prostředí.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.