Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ozvučte si pergolu, terasu, nebo balkón! S chytrými zesilovači Dexon to jde snadno

Co takhle si zpříjemnit chvíle relaxu? Pustit si oblíbenou hudbu, poslouchat audio knihu. Ale o dost kvalitněji, než z položeného telefonu na stole, jehož zvuk je otřesný, nebo ze sluchátek do uší, které vás unavují.

Nastěhujete se do novostavby, zrekonstruujete byt a brzy se začnete poohlížet, jak si odpočinek zpříjemnit. Český výrobce Dexon se zaměřuje na trvalé ozvučení, které se jednou nainstaluje, zimu, vlhko i vysokou teplotu vydrží celý rok a je možné jej použit kdykoli. Nejde o žádná „chrchlátka“ na baterku, ale chytré ozvučení s kvalitním zvukem. Zabudované napevno, skrytě, nenarušující vzhled exteriéru. A obsluhovat se bude snadno, zvládne to i laik.

Máme-li k dispozici podhled střechy domu, zvolíme aktivní podhledové repro Dexon RP 110. Mají na sobě osazen zesilovač s Bluetooth (Dexon JPM 2021) nebo WiFi (Dexon JPM 2022WI) příjmem. Reproduktory propojíme pouze k napájení. Zesilovač je přímo u reproduktorů, např. v podhledu. Nic víc není potřeba.

Není-li k dispozici podhled, nezbývá, než instalovat nástěnné ozvučení pomocí klimaticky odolných reprosoustav Dexon SP 622. Oproti jiným modelům, mají vysoký stupeň krytí IP 66, takže je možné ji instalovat do venkovních prostředí, kde se předpokládá déšť. Jejich instalaci provedeme pomocí kloubového držáku, díky kterému reprosoustavu nasměrujeme. SP 622 má univerzální zvukový charakter s velmi příjemným podáním hudby (dostatek basů) a s výbornou srozumitelností řeči, a tak se hodí nejenom pro hudbu, ale i pro poslech audio knihy, nebo dokumentů. Reprosoustavy napojíme na některý z chytrých zesilovačů Dexon JPM xxx2.

Po spárování reproduktorů můžeme začít streamovat hudbu z aplikace ve smartphonu, tabletu, televizi, notebooku nebo stolním počítači. Hudbu „čerpáme“ z internetu nebo ze svého domácího či cloudového úložiště. Díky Bluetooth, nebo WiFi, dostáváme mnohem vyšší komfort, než kdybychom reproduktory napojovali na hifi ozvučení v obývacím pokoji.

Více informací


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama