Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Důvodů kontrolovat teplotu v létě může být víc

Kontrola teploty nemusí být důležitá jen v zimním období, kdy majitele nemovitosti zajímá nejenom překročení dolní hranice, kvůli promrznutí – neméně důležitou může být i příliš vysoká teplota. Ta může být způsobena nefunkční klimatizací nebo stínící technikou. Řešením je bezdrátový teplotní detektor od Jablotronu, který teplotu měří, upozorní na anomálie a prostřednictvím webové aplikace MyJABLOTRON umožňuje nahlédnout do historie.

Nastavení se provádí ve webové nebo mobilní aplikaci MyJABLOTRON a je pro uživatele jednoduché
Nastavení se provádí ve webové nebo mobilní aplikaci MyJABLOTRON a je intuitivní


Kontrolovat můžete teplotu nejenom v bytě, ale třeba i ve sklepě nebo v zimní zahradě. Pokud teplota překročí vámi nastavené limitní hodnoty, jste okamžitě upozorněni SMS zprávou nebo emailem. Počet adresátů pro hlášení notifikací nebo počet hlídaných teplotních mezí není nijak omezen. Nastavení se provádí ve webové nebo mobilní aplikaci MyJABLOTRON a je pro uživatele jednoduché.

Bezdrátový teplotní detektor od Jablotronu MyJABLOTRON
Bezdrátový teplotní detektor od Jablotronu

Obzvláště živé rostliny v zimní zahradě jsou náchylné na nízké, ale i vysoké teploty. V takových případech významným způsobem pomůže právě systém elektronického zabezpečení s teplotními detektory. Ty každých 5 minut změří teplotu a přes ústřednu alarmu ji pošlou do webové samoobsluhy MyJABLOTRON. Ústředna umí sepnout nastavený programovatelný výstup v případě, že naměřená teplota klesne pod 5 °C. Toho lze využít k ochraně objektu proti zamrznutí.


Následně lze automaticky aktivovat topný systém pro temperování objektu. Případně zaslat report s přednastaveným textem vybraným uživatelům jako upozornění na blížící se promrznutí či přehřátí objektu. V případě vysokých teplot, které mohou ublížit například rostlinám nebo udělat místnost na několik hodin neobyvatelnou, může uživatel v MyJABLOTRON například aktivovat stínící techniku nebo zapnout klimatizaci apod.

Jste-li majitelem a uživatelem alarmu JABLOTRON 100, pak stačí doplnit stávající elektronický systém o teplotní detektory. Bezdrátová verze detektoru je za cenu 455 Kč bez DPH. Instalaci zařízení nechte vždy na certifikované montážní firmě. Výrobce má přehled prověřených montážníků na svých stránkách.

 
 
Reklama