Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na nové B2B platformě merXu lze bezplatně obchodovat s nespotřebním zbožím všeho druhu

Prodej nespotřebního zboží v minulosti znamenal pro firmy buď velmi drahou tvorbu vlastní prodejní internetové stránky, nebo investice do nových obchodních zástupců. Online tržiště pro B2B segment tak nabízí řadě společností očividný bonus.

Průmysloví hráči se dočkali vlastního online trhu. Na nové B2B platformě merXu lze bezplatně obchodovat s nespotřebním zbožím všeho druhu. Za projektem stojí zakladatel Aukra Václav Liška a bývalý CEO polského Allegra Przemyslaw Budkowski.

Platforma merXu je navržena výhradně pro B2B segment, je určena nejen pro průmyslové giganty, ale i malé a střední podniky, které chtějí své nespotřební zboží inzerovat a prodávat online formou. Společnosti aktuálně mohou obchodovat se zbožím z kategorií jako stavebnictví, elektrotechnika, chemikálie, průmyslové výrobky, instalace nebo ochranné a bezpečnostní produkty.

Konec obchodních zástupců v Čechách?

Prodej nespotřebního zboží v minulosti znamenal pro firmy buď velmi drahou tvorbu vlastní prodejní internetové stránky, nebo investice do nových obchodních zástupců. Online tržiště pro B2B segment tak nabízí řadě společností očividný bonus v podobě úspory nákladů společně s pohodlím při zprostředkování těchto druhů transakcí.

V České republice i ostatních zemích, kde merXu aktuálně funguje, neexistoval doposud žádný elegantní způsob, jak inzerovat a prodávat své nespotřební zboží, u strojů za miliony korun pak prodej mohl trvat i v řádu měsíců. Platforma tak představuje zajímavého partnera, kde je vše ‚pod jednou střechou‘,“ komentuje Václav Liška, jeden ze zakladatelů projektu.

Za B2B projektem merXu stojí i investoři Facebooku, Spotify nebo Revolutky

Unikátnost a důvěryhodnost projektu ocenily také velké zahraniční investiční fondy, které v minulosti podpořily i dnes už téměř každým využívané aplikace a produkty jako Facebook, Spotify, Dropbox či fintech platformu Revolut.
Jsme rádi, že merXu zaujalo i velké zahraniční fondy, jako jsou Accel Ventures a Point Nine Capital. Obě společnosti historicky vsadily na světově známé projekty, které globálně uspěly,“ doplňuje Liška.

Kde a jak platforma funguje?

MerXu je v současné době přístupné pro společnosti ze zemí střední a východní Evropy, konkrétně pak v Polsku, České republice, na Slovensku, v Litvě a Estonsku. Jednotlivé společnosti z těchto zemí pak mohou prodávat všechno nespotřební zboží.

Na straně kupujícího pak mohou produkty vyhledávat podle jejich jména, technických parametrů nebo přiřazeného identifikačního čísla (EAN), zboží lze nakoupit v jakémkoli množství prostřednictvím hromadné objednávky nebo poptávky – tu pak ocení společnosti, které potřebují výrobky z různých druhů kategorií současně.

O merXu:

merXu.com je prodejní online platforma pro společnosti z regionu střední a východní Evropy působící v sektoru B2B, jak pro malé a střední podniky, tak pro velké subjekty. Platforma merXu je zabezpečeným obchodním prostředím, které spojuje prověřené kupce i prodejce a umožňuje jim provádět transakce napřímo či prostřednictvím poptávky. Tato horizontální e-commerce platforma se zaměřuje především na obchod se zbožím z nespotřebních kategorií, jako jsou chemikálie, stavebnictví, elektrotechnika, instalace, průmyslové výrobky, zdraví a bezpečnost při práci či nástroje pro profesionály. Platforma merXu v současné době funguje v Polsku, České republice, na Slovensku, v Litvě a Estonsku.

 
 
Reklama