Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pozvánka na stavbu: Významné projekty LAPP GROUP

Mezi nejúspěšnější produkty společnosti LAPP GROUP se v poslední době významnou měrou řadí produkty pro fotovoltaiku. Důkazem toho jsou úspěšně dokončené projekty velkých solárních elektráren v Protivíně na Písecku (3,5 MWp) nebo Dívčicích v Jižních Čechách (2,85 MWp).

Lapp Kabel s.r.o. patří k nejvýznamnějším výrobcům a dodavatelům kabelů a kabelové techniky nejen v ČR ale i celosvětově. S více než 40.000 produkty z mezinárodního hlediska k nejvýznamnějším dodavatelům v oblasti strojírenství, výroby strojních linek, automatizační techniky, měřicí, ovládací a regulační techniky mj. pro automobilový průmysl, jakož i pro elektrotechniku, instalační techniku, přepravní techniku a energetiku.

Světoznámé jsou připojovací a ovládací kabely značky ÖLFLEX®, datové kabely UNITRONIC®, optické kabely HITRONIC®, kabelové vývodky SKINTOP®, systémy ochrany kabelů a jejich vedení SILVYN®, systémy značení FLEXIMARK®, průmyslové konektory EPIC® a komponenty ETHERLINE® pro aktivní datové sítě.

Mezi nejúspěšnější produkty se v poslední době významnou měrou řadí produkty pro fotovoltaiku. Naše nabídka obsahuje široký sortiment kabelů, konektorů, vývodek, značících systému a dalšího příslušenství speciálně vyvinutého pro fotovoltaiku. Důkazem toho jsou úspěšně dokončené projekty velkých solárních elektráren v Protivíně na Písecku (3,5 MWp) nebo Dívčicích v Jižních Čechách (2,85 MWp). LAPP GROUP se aktivně podílí na výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů nejen v České republice. Mezi nejvýznamnější mezinárodní projekty v oblasti obnovitelných zdrojů patří například:

  • Přílivová elektrárna v Jižní Koreji. Pro ni dodala firma Lapp speciální kabely, které odolávají tlaku vody a také kabelovou konfekci s vhodnými kabelovými vývodkami. Zařízení bylo sestaveno v Evropě a poté spuštěno do moře.

  • Nový Mercedes-Benz S 400 BlueHYBRID. Pro sériovou výrobu použil subdodavatel automobilky firma Continental osazené konektory pro Lithium Ion baterie hybridních automobilů

  • Solární park Bovera (Španělsko). Firma WIRSOL SOLAR AG z města Waghäusel v Bádensku-Württembersku postavila na celkové ploše 24.700 metrů čtverečních solární zařízení o výkonu 1,1088 MWp s celkem 5040 solárními moduly. Bylo použito 20 kilometrů kabelů ÖLFLEX® SOLAR XLV a mnoho dalších

  • Tenkovrstvá solární elektrárna v Jižní Koreji. V Yongju byla otevřena největší tenkovrstvá solární elektrárna Jižní Koreje o výkonu 3 MWp. Má kapacitu tři megawatty. Propoje byli realizovány pomocí kabelů ÖLFLEX® SOLAR a průmyslových konektorů EPIC® SOLAR.


Elektrárna Dívčice
 
Solární zařízení skupiny Lapp na střeše logistického centra 1 ve Stuttgartu-Vaihingenu



Solární park Bovera (Španělsko) firmy WIRSOL AG. Použito 20 km kabelů ÖLFLEX® SOLAR
 
Aplikace Lapp produktů v elektrárně Dívčice


LAPP Czech Republic, s.r.o.
logo LAPP Czech Republic, s.r.o.

LAPP vyvíjí, vyrábí a dodává průmyslové kabely a kabelové příslušenství. V roce 1957 Oskar Lapp uvedl na trh první průmyslově vyráběný ovládací kabel na světě - ÖLFLEX®. O dva roky později založil dnešní U. I. LAPP GmbH, kmenový podnik skupiny LAPP, ...