Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezdrátové moduly řady RFox2

Nejen v souvislosti s nástupem řady Foxtrot 2 jsme se rozhodli inovovat i skupinu bezdrátových modulů řady RFox. Stávající systém byl postaven na subdodávkách radiových modulů, jejichž produkce končí a jejich následné verze neumožňují plnou zpětnou kompatibilitu funkcí, na kterých RFox stojí.

Nejen v souvislosti s nástupem řady Foxtrot 2 jsme se rozhodli inovovat i skupinu bezdrátových modulů řady RFox. Stávající systém byl postaven na subdodávkách radiových modulů, jejichž produkce končí a jejich následné verze neumožňují plnou zpětnou kompatibilitu funkcí, na kterých RFox stojí. S novou řadou RFox2 činíme inovační krok, kterým chceme držet kompatibilitu radiové sítě minimálně v následující dekádě. V instalacích lze samozřejmě oba systémy, obě generace kombinovat s tím že každá síť má svůj master na sběrnic TCL2. Dokonce lze instalaci s původním RFox rozšířit o nové RF moduly za cenu pouhého přidání nového RFox2 mastera či modemu na sběrnici TCL2. Stejně jako předchozí verze i nová pracuje v bezlicenčním pásmu 868 MHz. Na obrázku je startovní sada modulů připravených pro tuto novou síť.

SC-1111-A je komunikační modul – modem, který převádí bezdrátový protokol na protokol systémové sběrnice TCL2 tak, by se data mohla zpracovat v hlavní smyčce aplikačního programu. R-JC-0201B-A je modul pro ovládání žaluzií s AC motory tzv. tříbodovým ovládáním: otevírá – klid – zavírá. Lze ho použít i pro tříbodové ovládání podobných zařízení např. ventilů. Je vhodný pro spínání induktivních zátěží, trvalý proud každým výstupem je 16 A, vývody jsou izolovanými vodiči délky 100 mm. Modul má dva binární vstupy. Je napájen ze sítě 230 V AC a je v provedení do instalační krabice. R-LC-0202B-A je modul se dvěma ne

R-LC-0202B-A je modul se dvěma nezávisle ovládanými relé každé s vyvedeným spínacím kontaktem, pro ovládání kapacitních zátěží, typicky led ˇžárovky a zdroje pro LED svítidla, s velkým spínacím proudem (inrush current) až do 800 A po dobu max. 200 μs. Je vhodný i pro spínání induktivních zátěží, trvalý proud každým výstupem je 16 A, vývody jsou izolovanými vodiči délky 100 mm. Modul má dva binární vstupy. Je napájen ze sítě 230 V AC a je v provedení do instalační krabice.


R-SL-0201L-A je modul primárně určený pro dálkové bezdrátové ovládání lamp veřejného osvětlení se stmívanými LED předřadníky. Lze jej použít i pro ovládání intenzity jasu i jiných podobných LED předřadníků svítidel.

Je vybaven jedním relé s vyvedeným spínacím kontaktem. Trvalý proud výstupem je 16 A. V jeho obvodu je snímač proudu pro vyhodnocení poruchových stavů na výstupu předřadníku tj. LED čipů (přerušený obvod, zkrat). Pro řízení jasu je modul vybaven PWM výstupem, kterým ovládá příslušný vstup předřadníku. Modul má dva univerzální vstupy AI/DI. Je napájen přímo ze sítě 230 V AC. Je v provedení ploché platové krabice s úchytem na DIN lištu. Všechny svorky jsou bezšroubové.

R-IT-0500S-A je vestavný modul s krytím ve smršťovací trubici se 4 binárními vstupy (DI) a jedním snímačem teploty. Interval snímání teploty se aktivuje propojkou. Je vhodný např. pro snímání standardních nástěnných tlačítek, či jiných přístrojů s kontaktním výstupem. Je napájen z výměnné lithiové baterie CR2450. Vstupy jsou vyvedeny na bezšroubovou svorkovnici.

R-HC-0101F-A je motorická hlavice pro proporcionální (0–100%) ovládání radiátorových a podobných ventilů. Modul je napájen ze standardních tužkových baterií 2× AA 1.5 V. V krytu umístěné čidlo teploty interní.

V přípravě jsou další moduly

  • R-WS-0400R, R-WS-0200R – tlačítkové ovladače v designu Logus, bateriové provedení
  • R-RQ-0200R – interiérové čidlo kvality vzduchu
  • R-DM-0201B-RLC – jednokanálový stmívač s fázovým řízením 230 V AC
  • R-RC-0011R – interiérový ovladač – LCD displej s dotykovým ovládáním, bateriový

Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.