Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozehrajte vaši saunu! Kvalitní zvuk bez nutnosti složité instalace

Ozvučení rodinného domu, nebo wellness centra samotného, či v penzionu, nebo hotelu, skýtá často i ozvučení sauny. Klimatické podmínky jsou sice v sauně kritické, ale instalace „hudby“ je docela jednoduchá.


Sortiment ozvučovací techniky pro sauny nyní rozšiřuje nová stereofonní reprosoustava Dexon SN 260. Svým provedením patří mezi první na světovém trhu. Jde totiž o hotovou reprosoustavu, ne o reproduktor pro vestavbu.

Dosavadní ozvučení sauny znamenalo vyvrtat otvory do dřevěné konstrukce sauny a poté osadit reproduktory. Víme ovšem, že na ozvučení se často zapomíná, a tak pro ty, kteří již mají saunu postavenou, pro ty, kteří nechtějí do dřevěné konstrukce dodatečně vrtat, nebo to konstrukce saunové kabiny ani neumožňuje, přicházíme s řešením, jehož instalace je nejméně náročná. Reprosoustavu SN 260 pouze zasunete pod lavici sauny a kabeláž vyvedete k zesilovači vně sauny. Není potřeba nic vrtat, ani šroubovat, konstrukci sauny nijak nenarušíte, pouze reprosoustavu zasunete pod lavici.

Stereofonní reprosoustava Dexon SN 260 je tvořena dřevěnou klecí z lipového dřeva, která odolává vyšším teplotám. Provedení je také vlhkuodolné. V kleci jsou osazeny dvě reprosoustavy s 6“ basovými reproduktory a s kvalitními výškovými reproduktory s textilní kalotami. Tyto reprosoustavy mají vysoký stupeň krytí IP 66. Zvukový projev SN 260 je velice příjemný pro hudbu (dostatek basů), čímž vylepšíte atmosféru saunování a je s výbornou srozumitelností řeči, kterou třeba oceníte při poslechu audio knih. Jako budící zesilovače doporučujeme ty z řady Dexon JPM xxxx, které mohou být zcela obyčejné, s Bluetooth konektivitou, či dokonce s internetovými rádii a streamováním po WiFi i LAN.

Více informací


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama