Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zvyšte návštěvnost vašeho sportovního areálu! I takovou drobností, jako je příjemně znějící ozvučení

Divili byste se, jak malicherné věci dokážou návštěvníka odradit. Třeba nevhodně ozvučený sportovní areál. Je jedno, jestli jde o fotbalové hřiště, stadion, sjezdovku, nebo koupaliště. Když jej ozvučíte správně a pro návštěvníka příjemně, bude se vracet a návštěvnost bude vyšší.


Že není rozumět? Doprovodný zvuk hudby je nekvalitní, „zahuhlaný“ a s ozvěnami? Tak to je právě špatně. Ozvučení totiž můžete provést lacině, např. pomocí tlampačů (správně reentrantních reproduktorů), anebo kapánek dráž, ale kvalitně tak, že hudba bude příjemně znít a hlášení bude rozumět.

Nová reprosoustava Dexon SL 1002 je reakcí na časté požadavky ozvučení sportovních hal, stadiónů, hřišť, tribun a podobných sportovních prostranství. Běžnými reentrantními reproduktory to je sice také možné, ale ne vyhovující pro reprodukci hudby. Naopak, s mnoha výhodami, model SL 1002 splňuje nároky na příjemnou reprodukci hudby, na srozumitelnou řeč, a to vše za dodržení velkého výkonového dosahu a široce směrového vykrytí akustickým signálem.

Protože se předpokládá trvalá instalace nejenom v rozlehlých interiérech, ale především v exteriérech, a to i nezastřešených, reprosoustava má vysoký stupeň krytí IP 66, takže je možná její trvalá instalace na dešti. Instalaci, obvykle na zeď nebo na sloup, provádíme pomocí ocelové „U“ konzoly a šroubového upevnění. Konzola dovoluje naklonění reprosoustavy žádaným směrem.

Samotná konstrukce je založena na koaxiálním uspořádání 10“ reproduktoru a výškové jednotky se zvukovodem. Ozvučnice je vyrobena z laminátu a přední mřížka je kovová, navíc vypodložena textilií pro další ochranu reproduktorů. Elektronika zahrnuje výhybku a 200W převodní transformátor pro napojení výlučně ve 100V vysokoimpedančním režimu.

Více informací


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama