Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Instalace nového LED osvětlení v logistickém centru PENNY přinese značné úspory v oblasti energií

Z provedených měření vyplývá, že nová instalace moderních LED svítidel v kombinaci s použitím inteligentního systému řízení přinesla snížení provozních nákladů až o neuvěřitelných 82 %.

Instalace nových svítidel společně s využitím inteligentního systému řízení v logistickém centru PENNY v Dobřanech přinese nejen výrazné snížení provozních nákladů, ale i zlepšení kvality intenzity umělého osvětlení. Stará zářivková svítidla 2x 80 W byla nahrazena TECTON s možností vložení lineárních LED svítidel s různými délkami, světelnými výkony a vyzařovacími charakteristikami.

Tento multifunkční lištový systém flexibilního zavěšení je považován jako nejvhodnější způsob uchycení svítidel, poněvadž umožňuje velmi snadné přizpůsobení osvětlení v případech častých změn v rámci uspořádání.

Po dokončení výměny osvětlení v logistickém centru PENNY došlo k rapidnímu snížení spotřeby na třetinu původní hodnoty. Při započtení snížených nákladů na servis a výměnu světelných zdrojů tak byla stanovena návratnost investice téměř na dva roky. Kontrolní měření intenzity umělého osvětlení také prokázalo výrazné zlepšení hodnot osvětlenosti. V prostorách objektu, ve kterých se nachází chladírny, mrazírny a výdej zboží, bylo použito svítidlo TRINOS s IP65 krytím, které chrání vnitřní prostory proti kondenzaci vody.

„Tato investice bude mít návratnost něco přes dva roky. Úspory energií v současné době patří mezi klíčové parametry při posuzování nových investic i pro sledování provozních nákladů společnosti, závodů i firem. Jsem rád, že se společnost Zumtobel může podílet na těchto projektech a pomáhat našim obchodním partnerům snižovat náklady na energie v této náročné době“, říká Jan Vacek, generální ředitel společnosti ZG Lighting Czech Republic s.r.o., která je výhradním zástupcem značky Zumtobel na našem trhu.

Více informací


ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
logo ZG Lighting Czech Republic s.r.o.

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na ...

 
 
Reklama