Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Šenov vsadil v rámci dokončované rekonstrukce veřejného osvětlení na energeticky úsporné produkty značky Thorn

Globální výrobce interiérových a exteriérových svítidel Thorn, patřící pod skupinu Zumtobel Group, je dodavatelem nejmodernější osvětlovací techniky pro projekt rekonstrukce veřejného osvětlení v Šenově nedaleko Ostravy.

Při rekonstrukci, jejíž poslední etapa bude dokončena v závěru letošního roku, nalezla uplatnění energeticky úsporná svítidla CiviTEQ od značky Thorn. Přechod na nejmodernější systémy veřejného osvětlení z produktové řady CiviTEQ přinese severomoravskému městu s více než 6000 obyvateli významné úspory elektrické energie a současně zajistí mnohem efektivnější a příjemnější osvětlení veřejných prostranství. V celém Šenově bylo vyměněno cca 1000 svítidel. Pro náročný projekt byla zvolena svítidla CiviTEQ v různých provedeních s výkonem od 15 do 128 W v závislosti na typu komunikace. Intenzita svícení se přitom automaticky přizpůsobuje okolnímu světlu. Inteligentní řídicí systém tak oproti neřízenému systému ušetří 30 % elektrické energie.

Produktová řada svítidel CiviTEQ od značky Thorn, lídra na trhu veřejného osvětlení, nabízí pro modernizační projekty nákladově efektivní řešení. Důraz je kladen na vyvážený kompromis mezi provozními náklady a výkonem. Optický systém R-PEC zajišťuje bezpečné a efektivní osvětlení ulic v obytných čtvrtích i komunikací s hustým provozem. Předností svítidel CiviTEQ jsou také všestranné možnosti instalace. Jejich kompaktní a lehká konstrukce se navíc vyznačuje snadnou manipulací a malou plochou vystavenou větru. Nerušivé osvětlení nabízí 12 přesných vyzařovacích charakteristik a může být doplněno vyspělými řídicími systémy i rozmanitým příslušenstvím. Další výhodou svítidel CiviTEQ pro města a obce jsou nízké požadavky na údržbu, což vede k dalšímu snížení provozních nákladů na veřejné osvětlení.

Dokončovaná rekonstrukce veškerého veřejného osvětlení v Šenově byla zahájena v roce 2018 a probíhala v několika etapách. Realizaci projektu finančně podpořilo Ministerstvo průmyslu a obchodu v rámci dotačního programu EFEKT na podporu úspor energie a snižování energetické náročnosti.

Více informací


ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
logo ZG Lighting Czech Republic s.r.o.

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na ...

 
 
Reklama