Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

High-tech osvětlení značky Thorn zkrášluje veřejná prostranství v Havířově a Ostravě

V obou případech se jedná o unikátní svítidla URBA od značky Thorn, která jsou díky nastavitelné intenzitě světla mimořádně energeticky úsporná a přispívají k ochraně životního prostředí.

Od loňského roku je v Havířově v provozu moderní dopravní terminál, který vznikl na zrekonstruovaném přednádraží. Jeho součástí jsou nová parkovací místa, uzamykatelné stojany pro kola, cyklostezka, opravené chodníky, nové přechody pro chodce, kryté zastávky a příchozí koridory. A to vše osvětlují unikátní svítidla URBA s funkcí stmívání.

Na nové osvětlení značky Thorn vsadili také v Ostravě, kde jsou od první poloviny letošního roku přístupné nové veřejné prostory pro volnočasové aktivity na dvou úsecích Havlíčkova nábřeží. Rekonstrukcí prošlo rovněž veřejné osvětlení od nového kabelového vedení sítě přes stožáry až po svítidla s nejmodernější LED technologií od značky Thorn. Její svítidla URBA se vyznačují nejen výbornými světelně-technickými parametry, ale také šetrností vůči přírodě a energetickou úsporností – například po půlnoci svůj světelný tok automaticky ztlumí. Použití kvalitních materiálů a sofistikované zpracovaní navíc zaručuje dlouhou životnost s minimálními nároky na údržbu.

Značka Thorn je lídrem na trhu veřejného osvětlení. Její sofistikovaná městská svítidla URBA pro osvětlování ulic a veřejných prostranství jsou ztělesněním chytrého, úsporného a ekologického osvětlení s širokou škálou inteligentních řešení od samostatného stmívání po dálkové ovládání. LED svítidla značky Thorn navíc minimalizují tzv. světelný smog, a přispívají tak k ochraně noční oblohy a biologické rozmanitosti. Svítidla URBA se díky tomu mohou pochlubit prestižní certifikací „IDA Dark Sky Approved“ od mezinárodní neziskové organizace Dark Sky Association, s níž Thorn dlouhodobě spolupracuje.


ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
logo ZG Lighting Czech Republic s.r.o.

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na ...

 
 
Reklama