Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Evropské inovační centrum Eaton slaví 10 let úspěchů v oblasti výzkumu a vývoje

Společnost Eaton, přední globální společnost v oblasti distribuce elektrické energie, oslavila 10. výročí založení Eaton Evropského inovačního centra (EEIC) v Roztokách u Prahy. Společnost Eaton si tuto příležitost připomněla akcí, které se zúčastnili přední představitelé společnosti, zaměstnanci a také klíčoví partneři z akademické sféry, průmyslu a státní správy.

Mezi hosty vystoupila Hélène Chraye, vedoucí oddělení pro transformaci energetiky na čistou energii, Generální ředitelství pro výzkum a inovace, Evropská komise a Eva Jungmannová, vedoucí divize investic a zahraničních operací agentury CzechInvest. “V současné době se svět mění bezprecedentním tempem a ještě nikdy nebylo důležitější, aby organizace z veřejného a soukromého sektoru spolupracovaly a urychlovaly tak proces inovací,“ řekla Eva Jungmannová.

EEIC bylo otevřeno v lednu 2012 s týmem 16 zaměstnanců a od té doby si vybudovalo globální reputaci zásluhou řešení těch nejnáročnějších výzev v oblasti řízení a distribuce energie. Jako součást celosvětové skupiny Corporate Research and Technology společnosti Eaton, hraje centrum zcela zásadní roli v mnohamiliardovém úsilí společnosti v oblasti výzkumu a vývoje. Aby bylo možné vyvinout efektivnější, bezpečnější a udržitelnější řešení, rozšířilo EEIC řady svých zaměstnanců a v současné době zde pracuje více než 150 specialistů z 20 zemí světa a s odbornými znalostmi v automobilovém, residenčním, hydraulickém, elektro a IT sektoru. Centrum i nadále rychle roste a Eaton očekává, že do roku 2025 se počet jeho zaměstnanců téměř zdvojnásobí na celkových 275.

Více informací

 
 
Reklama