Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 důvodů, proč je záložní zdroj UPS nutností

Na hlavní důvody nutnosti začlení UPS zařízení do vybavení kanceláří, výrobních provozů nebo domácností jsme se zeptali produktového specialisty na záložní zdroje ve společnosti Eaton Česká republika Antonína Špačka.

Zdroj nepřerušitelného napájení (UPS) zajištuje tuto ochranu. Zjistí, kdy se zhorší kvalita napájení nebo dojde k výpadku proudu, a poskytne téměř okamžitou ochranu před přerušením napájení, takže je možné aktivovat záložní zdroj elektrické energie (například diesel generátor) nebo kontrolovaně vypnout zařízení.

  1. Je zařízení UPS důležité pro podporu kontinuity podnikání?
    Čas jsou peníze – zejména pokud jde o nákladné prostoje, které brání podnikům a organizacím poskytovat služby, vyrábět produkty a obsluhovat zákazníky tak, aby naplnily jejich vysoká očekávání.
  2. Znamená to tedy, že současně i chrání cenný majetek
    Od továrních strojů a dalších výrobních zařízení až po IT a citlivé lékařské vybavení – podniky a organizace investují velké prostředky do majetku, na kterém jsou závislé.
  3. Jsou zařízení UPS důležitá také pro zajištění bezpečnosti?
    Dveře, výtahy a pojezdy jsou závislé na nepřerušovaném napájení, které umožňuje rychlý a bezpečný pohyb po budově a v případě nutnosti rychlou evakuaci.
  4. Jak mohou zařízení UPS pomoci ve zdravotnictví?
    Operační sály a jednotky intenzivní péče (JIP) jsou plné citlivého vybavení pro záchranu života, které musí být dostupné nepřetržitě.
  5. Existuje ještě nějaký další důvod pro pořízení UPS?
    Vynikající služby zákazníkům závisí na snadném přístupu skrze všechny kanály, často nepřetržitě, podpořeném bezproblémovými dodavatelskými řetězci. Pokud výpadek proudu nebo kolísání kvality napájení odpojí nebo negativně ovlivní systémy, může to mít vážný dopad na pověst značky.

Více informací


Eaton Elektrotechnika s.r.o.
logo Eaton Elektrotechnika s.r.o.

Naše energeticky úsporné produkty a služby pomáhají našim zákazníkům výkonně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii spolehlivěji, efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Dáváme lidem nástroje pro efektivnější využívání energie. Pomáháme ...

 
 
Reklama