Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

IP 44: Ochrana pro venkovní vypínače a zásuvky

Výběr vypínačů a zásuvek do exteriéru podléhá nárokům na bezpečnost. Do venkovního prostředí jsou určené elektrické přístroje se stupněm krytí IP 44, které hravě odolávají náročným klimatickým podmínkám.

V exteriéru je nezbytné použít venkovní vypínače a zásuvky disponující stupněm krytí IP 44. To totiž dokáže elektrické přístroje ochránit proti stékající i stříkající vodě ze všech úhlů, i před vniknutím drobných cizích těles. „Příkladem takto vybavené domovní elektroinstalace je řada ELEGANT AQUA, jejíž vypínače a zásuvky jsou vybavené vnitřním gumovým lemem těsně obepínajícím tělo přístroje i okolní součásti. Tento lem zcela zamezuje průniku vody, takže přístroji nemůže ublížit sníh ani déšť,“ říká Marek Beneda, obchodně technický zástupce společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce domovních vypínačů a zásuvek, a dodává: „Zásuvky této řady jsou navíc vybavené průhledným víčkem na pružině, což ještě zvyšuje jejich bezpečnost.“ Vypínače a zásuvky řady ELEGANT AQUA je tak možné zcela bez obav umístit na terasy, balkony, do pergol a dalších venkovních přístřešků.

Odolné rámečky v rozmanitých barvách

Elegantní čtvercové rámečky vypínačů a zásuvek ELEGANT AQUA s jemným zaoblením na bocích jsou dostupné v široké paletě odstínů – od pastelových, přes syté, až po metalické barvy. Jsou vyrobené z odolných polykarbonátů, které přístrojům dodávají na celkové mechanické odolnosti, a navíc disponují účinnými UV stabilizátory zajišťujícími barevnou neměnnost pohledových částí.

Více informací


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama