Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečnost a kvalita vačkových spínačů OBZOR

Vačkové spínače z dílny českého výrobce OBZOR Zlín charakterizuje bezpečnost, dlouhodobá životnost a bezporuchovost. Za těmito vlastnostmi stojí více než 50 let zkušeností, precizní výroba i 100% výstupní kontrola.

Vačkové spínače OBZOR nesou označení VSN a VSR a jsou konstruovány pro jmenovité proudy až 250 ampér. OBZOR přitom klade obrovský důraz na bezpečnost, proto všechny jejich vačkové spínače splňují svými technickými parametry také funkci odpínače, a tuto funkci mají potvrzenou certifikátem.

Odborné zkoušky

Druhy a způsoby prováděných zkoušek vačkových spínačů předepisují elektrotechnické normy, jejichž splněním OBZOR garantuje způsobilost vačkových spínačů pro použití na evropských trzích. „Při zkouškách je ověřována mimo jiné i proudová zatížitelnost a odolnost spínače při vysokých i nízkých teplotách. Z těchto zkoušek fakticky vyplývá, že například 16 ampérový spínač mechanicky vydrží více než 250 000 spínacích cyklů při provozních teplotách od -40°C až do +55°C,“ vysvětluje Marek Beneda ze společnosti OBZOR Zlín, českého výrobce vačkových spínačů a domovní elektroinstalace.

100% výstupní kontrola

Ze závodu neodejde jediný vačkový spínač, který by nebyl vyzkoušen a zkontrolován. Ověřování začíná již u dodavatelů – veškeré jimi dodané materiály musí být podloženy technickými listy a příslušnými certifikáty deklarujícími požadované parametry. Před uvolněním do vlastní výroby jsou jednotlivé díly kontrolovány pracovníky technické kontroly, a to jak vizuálně, tak i měřením. V závěru je po sestavení spínače prováděna 100% vizuální a funkční zkouška na elektrickém zkušebním zařízení.

Na všechny typy vačkových spínačů garantuje OBZOR jako jeden z mála výrobců 5letou záruku.

Více informací


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama