Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zatáhněte za páčku…

… a rozsviťte! Novinka ve světě domovních vypínačů VECTIS ovládá světla originálním způsobem – jednoduchou páčkou! Že už tu páčky byly? Ano, a jsou tu zas a tentokrát v moderním provedení!

„Inspirací nám byli v podstatě naši zahraniční odběratelé, kteří projevili o tento atypický styl ovládání vypínače zájem. Tak jsme si řekli, že když tento typ ovládání ocení kupříkladu ve Španělsku, proč by se neuchytil i v tuzemských domácnostech,“ popisuje inspiraci vzniku páčkových vypínačů Lenka Vodicová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR Zlín, která tuto novinku představuje, a dále vysvětluje: „Novou kolekci VECTIS s páčkovými vypínači jsme nazvali podle překladu latinského slova „páčka“. Pohledovou plochu řady VECTIS tvoří hliníkový panel s jednoduchými liniemi obdélníkového tvaru, který nabízí dvojí barevné provedení a to v bílé a černé barvě.“ Páčkové vypínače je možné vybavit jednou nebo dvěma páčkami, které se ovládají pohybem nahoru a dolů. Tyto ovládací páčky mohou být v bílé nebo černé barvě.

Tento nezvyklý způsob ovládání vypínačů, ale OBZOR promítl i do už zavedené a hodně oblíbené řady RETRO. „Vzhledem k retro charakteru páčkového ovládání nám toto přišlo jako skvělý nápad. Styl ovládání ale u páčkových vypínačů RETRO vyžadoval úpravu jejich vnitřní konstrukce tak, že standardně používaný vačkový spínač byl nahrazen klasickým kolébkovým mechanismem, který známe z běžných vypínačů,“ doplňuje Lenka Vodicová z OBZORU. V řadě RETRO mohou být páčky navíc i v patinované úpravě. Rámečky nabízí výběr z keramiky, dřeva a betonu.

Páčkové ovládání lze použít pro klasické spínače, přepínače, tak zvané schodišťáky, zvonky i jako žaluziové ovladače. Cena páčkových vypínačů začíná v nové řadě VECTIS od 932 Kč, cena páčkových vypínačů v řadě RETRO pak od 966 Kč. www.domovnivypinace.cz


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama