Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Na co si dát pozor při výběru stolních ventilátorů?

Zdá se, že kvůli aktuální mimořádné situaci strávíme letos během léta uvnitř domů a bytů více času, než kdykoliv dřív. Nezapomeňte se proto připravit na nadcházející parné počasí!

Pokud nechcete investovat do výrazně dražší klimatizace, ventilátor je pro vás výborná volba. Nevysouší vzduch a nevystaví vás teplotním šokům při příchodu z venkovních tropických teplot do překlimatizované místnosti.

I u stolního ventilátoru ale dávejte pozor, aby na vás nefoukal příliš intenzivně. Standardní větráky dnes disponují několika rychlostmi a možností oscilace tak, aby v místnosti kolovalo co největší množství vzduchu.

Často podceňovaným kritériem je hlučnost ventilátoru, která je daná především kvalitou materiálu, ze kterého je vyroben. Pokud potřebujete opravdu tichý provoz například při použití během spánku, zvažte pořízení ochlazovače vzduchu nebo sloupového ventilátoru.

Především v případě, kdy jsou ve vaší domácnosti děti nebo zvířata, se soustřeďte na bezpečnost a stabilitu větráku. Lopatky by měly být vždy zakryty kvalitní ochranou mřížkou, která je dostatečně hustá. Místo méně stabilních sloupových a stojacích ventilátorů možná oceníte ventilátor s klipsem, kterým lze větrák připevnit ke hraně stolu či polici.

Ventilátor bude během léta trvalou součástí vašeho interiéru, proto nepodceňte ani jeho vzhled a rozměry. Pokud jej nemůžete umístit na stůl, možná oceníte stojací ventilátory na zem s nastavitelnou výškou, či designovější sloupové ventilátory a zvlhčovače vzduchu.


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama