Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Z široké nabídky rozvaděčů na K&V ELEKTRO si vybere každý

V našem obchodě s elektroinstalačním materiálem najdete rozvaděče a rozvodnice od předních firem, jako je Noark, Schneider a Eaton.

Rozvaděč je skříň, do které se ukládá elektromateriál (pro menší se někdy používá název rozvodnice). Z jakých druhů rozvaděčů lze vybírat?

Elektroměrové rozvaděče slouží k měření odebrané energie a připojení distributora elektrické energie (ČEZ, PRE, E.ON). Kromě elektroměru, který se do rozvaděče montuje podle přesných instrukcí distributora, je zde také místo pro osazení hlavním jističem, který je někdy již součástí rozvaděče. Vybrané mají také místo pro přijímač HDO a jeho jištění.

Modulové rozvaděče bývají nejčastěji umístěny v bytě a lze do nich umístit celou řadu přístrojů včetně jističů, proudových chráničů, přepěťové ochrany či například spínacích hodin.

Stavební (staveništní) rozvaděče slouží k měření a napájení náročnějších elektrických přístrojů v terénu, kde je třeba vyšší ochrana. Jsou již plně vydrátované a osazené potřebnými přístroji.

Datové a telefonní rozvaděče jsou určeny k rozvodu slaboproudé elektroinstalace. Ukládají se do nich datová připojení a multimediální komponenty.

Plynové rozvaděče (HUP) slouží k umístění plynové přípojky, regulaci tlaku a měření spotřeby plynu pro jednotlivé odběratele. Nevyhovují vám standardní rozvaděče a rozvodnice? Poskládejte si je dle vašich potřeb a vytvořte si stavebnicový rozvaděč.

Na e-shopu E1.cz k tomu najdete všechny potřebné komponenty!

Pozor. Vždy myslete na to, že práci na elektrické instalaci a rozváděči mohou provádět pouze osoby s příslušnou elektrotechnickou kvalifikací podle vyhlášky č. 50/1978 Sb.


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama