Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vypínače s netradičními materiály na veletrhu FOR ARCH

Dnešní vypínače již nejsou pouze funkčními prvky, stává se z nich designový detail podtrhující tvář celého interiéru. Jejich současné materiálové možnosti představí na veletrhu FOR ARCH výrobce OBZOR Zlín.

Na letošní FOR ARCH se OBZOR vybavil prezentací svých designových řad RETRO a DECENTE. Zaměřil se zejména na netradiční materiály, ze kterých mohou být rámečky vypínačů a zásuvek vyrobeny – doba se totiž změnila a jednotvárnou tvář plastových rámečků naplno nahrazují ušlechtilejší materiály.

Jedním z nich je pro interiéry v současnosti tolik populární beton, který OBZOR jako jediný český výrobce používá pro rámečky domovní elektroinstalace. „Betonové rámečky jsou vyrobené ručně ze speciální směsi s polyvinylalkoholovými vlákny. Tento voděodolný, UV stabilní materiál nabízíme v obou zmiňovaných řadách. Na atraktivitě rámečkům dodává charakteristická porézní struktura betonu,“ říká Lenka Vodicová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR Zlín.

V kolekci RETRO je novinkovým materiálem také sklo, které kulatým rámečkům propůjčuje skutečně luxusní vzhled.

Z pohledu materiálu si OBZOR pro veletrh připravil také další zajímavost – ručně malované keramické rámečky RETRO s motivy inspirovanými folklórními vzory. „Keramika se maluje ručně, každý kus je tedy originál. Glazura se následně vypaluje v peci. Jedná se o specifický druh hrnčířské výroby, tzv. fajáns, někdy označován také jako majolika, kterou charakterizují rostlinné a heraldické motivy vyobrazené na bílém podkladě,“ vysvětluje Lenka Vodicová.

Vypínače s rámečky z těchto netradičních materiálů si můžete prohlédnout v expozičním stánku OBZOR v hale 4 na ploše A27. Veletrh FOR ARCH probíhá ve dnech od 17. 9. – 21. 9. 2019.


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama