Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč vyměnit klasické žárovky za LED zdroje?

Svítíte stále klasickými světelnými zdroji? Podívejte se na výhody LED žárovek oproti klasickým.

Proč vyměnit klasické žárovky za LED zdroje?

LED žárovky jsou skvělým způsobem, jak můžete ušetřit své peníze, protože spotřebují o 80-90% méně elektrické energie než tradiční světelné zdroje. Mají delší životnost než klasické žárovky. Kromě vašich peněz, tedy šetří i životní prostředí, protože je na ně spotřebováváno méně materiálu a jejich likvidace je šetrnější.

Zdrojem světla v LED žárovkách je světelná dioda. Její velkou výhodou je, že může disponovat různou barevnou teplotu vyzařovaného světla. Tuto možnost klasické žárovky neposkytují.

Mějte na mysli, že světlo má vliv na vaši psychiku a proto je vhodné vybírat, kde budete žárovku používat a jaká barva vyzařovaného světla se vám hodí.

Pokud je vám příjemné světlo klasických žárovek, sáhněte po žárovce s označením 2 700 – 3 500K, barva světla je příjemná, teplá se žlutým odstínem. Nehodí se pro dlouhou práci, protože unavuje oči, ale pro osvětlení v ložnici či dětském pokoji je ideální, protože nenaruší váš spánek.

Pokud chcete osvětlení podobné dennímu světlu, sáhněte po označení 4 500 – 6 000K, toto světlo podporuje vaši bdělost a aktivitu, hodí se proto do pracovny nebo kanceláře.

Potrpíte-li si na design a máte slabost pro klasické žárovky zejména pro jejich vzhled, máme řešení i pro vás. LED žárovky se nyní vyrábí s diodami poskládanými do tvaru vlákna a jejich vzhled je velmi atraktivní. Naleznete je pod názve retro nebo vintage.


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama