Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řízení technologií zemědělské farmy Okluky

Společnost Farmtec a.s. se zabývá poskytováním komplexních služeb v oblasti investic do zemědělství – především v živočišné výrobě a v obnovitelných zdrojích energie, projektováním a realizací farem apod.

 Tecomat Foxtrot řidicí systém

Pro řízení svých realizací si vybrali náš řídicí systém Tecomat Foxtrot s nímž již zrealizovali celou řadu velkochovů v tuzemsku i v zahraničí. Z jejich realizací můžeme zmínit například Farmu Okluky, Dolní Němčín, kde jsou dva samostatné provozy – výkrmová hala kuřat a farma skotu.

Ve výkrmové hale je systémem Foxtrot řízeno osvětlení, automatické dávkování krmení, dodávka napájecí vody a turnusový režim výkrmny. Tím je zajištěno automatické střídání režimu den/noc několikrát během 24 hodin pro urychlení přírůstků masa, dále zvětšování krmných dávek a napájecí vody tak, aby potřeba odpovídala stáří kuřat v rámci jejich chovného cyklu. Na farmě skotu řídí systém Foxtrot obdobné procesy, doplněné navíc o řízení tepelné pohody a rosení skotu.


Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.

 
 
Reklama