Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Teco představuje dotykové displeje, skleněné dotykové vypínače a ovladače pro Foxtrot

Dalším z nové řady dotykových displejů je 10 palcový ID-36. V rozšířeném sortimentu nástěnných ovládacích prvků firmy Teco zaujmou dotykové vypínače v originálním italském designu iGlass i otočné ovladače pro systém Foxtrot.


ID-36 – nový dotykový panel 10"

Velký 10 palcový displej s rozlišením 800 × 600 bodů je určen hlavně do průmyslových aplikací na panely rozvaděčů. Jeho střídmý design však zaujal i zájemce o domácí automatizaci. Panel je určen jak pro kompaktní Foxtrot, tak i pro TC700. Jeho základní firmware je Minibrowser interpretující vestavěné webové stránky Foxtrotu. Z tohoto pohledu je kompatibilní se svými předchůdci ID-18/28 (5 palců) a novějšími ID-31/32 (4 palce).

Nový displej automaticky stránky škáluje tak, aby bez další programátorské práce zaplnily právě plochu obrazovky, přestože původně byly stránky vytvořeny pro jiné rozlišení. Dotyková plocha pracuje na rezistivním principu. Je třeba aktivně prstem vyvinout tlak v požadovaném místě. Displej ID-36 se k PLC Tecomat připojuje nejčastěji přes Ethernet.

Skleněný dotykový vypínač iGlass pro instalace s Foxtrotem

Přicházíme s rozšířenou nabídkou nástěnných ovládacích prvků připojitelných na dvouvodičovou sběrnici CIB Common Installation Bus®. Dotykové vypínače v originálním italském designu iGlass jsou k dispozici ve čtvercovém provedení 80 × 80 mm s jedním, dvěma a čtyřmi tlačítky nebo v obdélníkovém 120 × 80 mm provedení až se šesti tlačítky.

Tímto minimalistickým nadčasovým designem se skleněnou dotykovou plochou vychází firma Teco vstříc architektům a investorům hledajícím individuální a luxusní doplněk pro své interiéry se systémovou instalací na oblíbené bázi systému Tecomat Foxtrot.

Nástěnný otočný ovladač pro systém Foxtrot

Rozšířením sortimentu sběrnicových prvků pro chytré instalace v systému Foxtrot je otočný ovladač připojovaný přímo na sběrnici CIB Common Installation Bus®. Montuje se na stěnu a kromě zadávání žádané hodnoty otáčením lze stiskem potvrdit volbu.

Jako první přichází ovladač na trh v designech Logus90 a ve většině designů firem Obzor a ABB. Podle prvních ohlasů lze očekávat, že se nový ovladač stane nedílnou součástí většiny systémových instalací na bázi systému Foxtrot.


Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.

 
 
Reklama