Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zumtobel Group posiluje své vedení s cílem upevnit vedoucí postavení na trhu

Skupina Zumtobel Group, globální lídr v oblasti komplexních osvětlovacích řešení, oznámila klíčové změny ve vedení své české pobočky ZG Lighting Czech Republic s.r.o. Bořivoj Žák byl jmenován Country Managerem a Daniel Černý se ujímá pozice obchodního ředitele. Oba manažeři, známí svými bohatými zkušenostmi a odborností, významně posilují top management společnosti, která se zaměřuje na vývoj, výrobu a prodej inovativních světelných řešení, komponentů a souvisejících služeb. Společnost je známá díky svým značkám Thorn a Zumtobel, které jsou preferovanou volbou architektů, developerů a investorů.

Bořivoj Žák
Bořivoj Žák

Bořivoj Žák, který do funkce Country Managera nastoupil 19. srpna 2024, má jasnou vizi pro budoucí směřování společnosti. „Jmenování do této role je pro mě velkou ctí i výzvou. Mým cílem je vytvářet strategické plány, které podpoří dlouhodobý úspěch Zumtobel Group v České republice. Klíčovým pilířem našeho úspěchu jsou naši talentovaní zaměstnanci, jejichž potenciál hodlám maximálně využít. Dalším pilířem jsou pak kvalitní produkty značek Zumtobel a Thorn, které se vyznačují vysokou úrovní inovací, nadčasovým designem a dlouhou životností,“ uvedl Bořivoj Žák.

Vize nového Country Managera pro ZG Lighting Czech Republic zahrnuje posílení vedoucí pozice značek Zumtobel a Thorn na českém trhu prostřednictvím propagace a rozšiřování využití inovativních technologií, které vycházejí z vývojových pracovišť Zumtobel Group. Tyto technologie přinášejí značné výhody v oblastech udržitelnosti, zvyšování pracovních výkonů a zlepšování lidského zdraví. „Chceme dostat naše vyspělé osvětlovací technologie do povědomí širokého spektra současných i potenciálních klientů a odborné veřejnosti. Naše technologie nejsou jen o světle, ale o vytváření lepšího prostředí pro práci i život,“ nastiňuje své plány pan Žák.

Bořivoj Žák nahrazuje ve vedení českého zastoupení Jana Vacka, který společnost vedl od roku 2018. Pan Žák přináší bohaté zkušenosti z předchozích rolí, například jako Regionální Obchodní Manažer u renomovaného amerického výrobce kancelářského nábytku Herman Miller, a z dalších významných globálních společností, včetně Lidl, Steelcase a ACO Industries. Jeho zkušenosti v oblasti jak mezinárodního, tak i lokálního obchodu a vedení týmů budou klíčové pro další rozvoj ZG Lighting Czech Republic.

Daniel Černý a Bořivoj Žák
Daniel Černý a Bořivoj Žák
Daniel Černý
Daniel Černý

Jmenování Daniela Černého do pozice obchodního ředitele představuje další strategický krok v posílení společnosti. Pan Černý přináší hluboké znalosti trhu a zkušenosti s řízením obchodních týmů, které jsou nezbytné pro dosažení obchodních cílů společnosti. Jeho hlavním úkolem bude rozvoj obchodních strategií a hledání nových příležitostí, které zajistí růst společnosti v souladu s jejími hodnotami a strategickými prioritami.

Produkty značek Zumtobel a Thorn jsou synonymem pro špičkovou kvalitu, nadčasový design a technologickou inovaci v oblasti osvětlovacích řešení. Zumtobel se zaměřuje na vytváření prémiových svítidel, která spojují estetiku s funkčností a splňují nejvyšší standardy energetické účinnosti a udržitelnosti. Díky důrazu na detail a využití nejmodernějších technologií přinášejí produkty Zumtobel nejen vizuální komfort, ale také pozitivní vliv na lidské zdraví a produktivitu.

Značka Thorn, známá pro své robustní a spolehlivé osvětlovací systémy, nabízí flexibilní řešení pro široké spektrum aplikací od veřejných prostor po komerční budovy. Obě značky se vyznačují dlouhou životností, snadnou instalací a údržbou, což z nich činí ideální volbu pro architekty, designéry i investory hledající inovativní a trvale udržitelná řešení.

O skupině Zumtobel Group

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na osvětlení, nejlepší světelné řešení pro využití ve dne i v noci. Jako lídr v oblasti inovací Zumtobel svým přístupem neustále posouvá hranice při hledání jedinečného a nadčasového designu svítidel. Je mezinárodním dodavatelem integrovaného světelného řešení, který vyvíjí nové generace svítidel postavených na odkazu rodinné firmy s cílem zlepšovat kvalitu života prostřednictvím světla. Skupina sídlí v Dornbirnu v rakouské spolkové zemi Vorarlberg.

Na českém trhu ZG Lighting Czech Republic s.r.o., člen skupiny Zumtobel Group, nabízí profesionální osvětlení značek Thorn a Zumtobel. Pro další informace prosím navštivte: www.zumtobel.cz.


ZG Lighting Czech Republic s.r.o.
logo ZG Lighting Czech Republic s.r.o.

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Se širokým portfoliem vysoce kvalitních svítidel poskytuje rakouská značka Zumtobel, specialista na ...