Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ovládání moderní domácnosti

Nové technologie nám usnadňují život v mnoha oblastech. Jednou z nich je i ovládání a dohled nad domácností, který může být díky bezdrátovému systému řízení io-homecontrol® od společnosti Somfy jednoduchý, pohodlný a v neposlední řadě snadno dostupný.

Přizpůsobit si svůj domov

Automatizace domácnosti přináší především komfort, úsporu času i nákladů a zvýšení zabezpečení. Nakolik si domácnost necháte automatizovat je jen na vás. Pro ty, kteří si přejí inteligentně ovládat pouze určité zóny domova, vyvinulo Somfy systém Connexoon umožňující pomocí chytrého telefonu dálkově ovládat a kontrolovat stínicí techniku a okna, zařízení na terase či vstupy do domu a jejich okolí. Pro sofistikovanější řízení domácnosti pak Somfy nabízí systém TaHoma®, do kterého můžete integrovat celou domácnost a ovládat ji pomocí graficky velmi zdařilé a jednoduché aplikace v telefonu, tabletu, počítači nebo Apple hodinkách.

Oba tyto systémy užívají protokol io-homecontrol® a jsou navrženy tak, aby chování své domácnosti dokázal rychle a jednoduše nastavit skutečně každý. Užitečné jsou například tzv. Smart scénáře, díky kterým se vaše domácnost samočinně přizpůsobuje aktuálnímu počasí, plánované spotřebě energie či vašim aktivitám. Scénáře chování domácnosti si můžete vytvářet i sami, a to třeba pro všední dny, víkend, dobu, kdy jste na dovolené či máte rodinnou návštěvu. Na rozdíl od konkurence pak systémy nabízejí funkci zpětné vazby, to znamená, že jste o dění v domácnosti informováni, ať jste kdekoli a máte tak jistotu, že je vše v pořádku nebo naopak rychle zjistíte, co se děje a vzdáleně problém vyřešíte.

Výhody technologie io-homecontrol® ve čtyřech bodech

  1. Obousměrná komunikace
    Protokol io-homecontrol® umožňuje obousměrnou výměnu informací mezi ovladači, automatickými systémy a pohony. Přenáší zpětné hlášení v reálném čase a tím usnadňuje instalaci, používání i údržbu zařízení. Vy máte rychlý přehled o stavu domácnosti a ihned zjistíte, v jakém stavu a poloze jsou vaše žaluzie či vjezdová brána. Sebemenší problém – např. vybité baterie – se objeví na displeji či se ohlásí zvukovým signálem, což usnadní vyhledání a vyřešení závady.
  2. Spolehlivější přenos
    Jednotlivé prvky systému io-homecontrol® neustále sledují tři rádiové frekvence v pásmu 868 až 870 MHz a pro komunikaci automaticky vyberou tu nejlepší (nejméně rušenou).
  3. Kódování
    Dialog je stoprocentně bezpečný: systémový klíč o délce 128 bitů je vysoce odolný proti prolomení a odrazí každý případný hackerský útok. Tento systémový klíč je jedinečný pro každou instalaci a poskytuje stejnou úroveň bezpečnosti jako on-line bankovní transakce.
  4. Dosah
    Používané kmitočtové pásmo přináší v šíření signálu v obytných budovách výborné výsledky. Zaručuje dosah 20 metrů v betonových stavbách a až 200 metrů ve volném prostoru. Pokud je třeba, lze dosah zvýšit jednoduchým přidáním tzv. opakovače signálu.

Společnost Somfy je více než 45 let největším světovým výrobcem a dodavatelem řízení a pohonů pro vjezdové brány, garážová vrata, žaluzie, markýzy, předokenní rolety a interiérové stínění. Její zastoupení najdete v 60 zemích po celém světě, to české - SOMFY, spol. s r. o. - funguje od roku 1996 a patří k nejúspěšnějším ve střední Evropě. S rozvojem moderních technologií se i Somfy začalo intenzivně zabývat řízením inteligentních domácností a vyvinulo několik vlastních systémů řízení, které jsou kompatibilní s produkty dalších předních značek. Celosvětově využívá produkty Somfy přes 270 miliónů koncových zákazníků.






 
 
Reklama