Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nezapomněla jsem vypnout kulmu nebo žehličku?

Také si občas položíte tuto otázku po odchodu z domácnosti a vracíte se domů nebo telefonujete rodině, aby se podívala? Nebaví vás obíhat žaluzie, zhasínat po dětech? Pak jistě oceníte vysokou míru komfortu a bezpečí s chytrými multifunkčními vypínači.

Představte si jeden „vypínač na všechno“.

Když odcházíte z domu, jediným stiskem vypnete světla, všechny spotřebiče v zásuvkách (např. kromě lednice), vytáhnete/zatáhnete předokenní žaluzie a zapnete zabezpečení. To vše stiskem jediného tlačítka, chytrého multifunkčního vypínače v inteligentní elektroinstalaci Ego-n®. A takto chytré mohou být prakticky všechny vypínače v domě. Každý bude umět to, co jej „naučíte“. Chytrý vypínač zvládne i to, co například dvanáct jednotlivých vypínačů/spínačů/stmívačů. Centrální ovládání domu z jednoho místa i po jednotlivých místnostech. Vypínače umí být až tak chytré, že vyhodnocují, zda je venku světlo či tma, zda prší, jak silný fouká vítr, jaká je teplota vně domu a v jednotlivých místnostech. Tyto informace umí chytrý vypínač využít k tomu, aby šetřil elektrickou energii na chlazení zastíněním, zatažením žaluzií, rozsvícením podle světelných podmínek a podobně. Ušetřete si čas obíháním mnoha vypínačů použitím chytrých multifukčních.

Telefon nebo tablet na místo vypínače? Ano!

I to je nyní již standardem. Máte-li inteligentní elektroinstalaci Ego-n® s chytrými vypínači, stačí si zdarma stáhnout do tabletu či mobilu aplikaci pro Android nebo iOS. Pomocí chytrého telefonu a tabletu pak lze ovládat prakticky vše stejně jako vypínači. Máte tak přístup ke všem místnostem a spotřebičům i mimo domov a na dálku tak můžete doma ovládat prakticky cokoliv a odkudkoli. Z křesla, zahrady, autobusu, dovolené. Ovládání podle vašich požadavků.

Chcete, aby si i menší děti bezpečně v noci rozsvítily?

Jednoduše nalepte bezdrátový vypínač například na pelest postele. Vaše děti tak budou mít světlo vždy po ruce. A když budete dětský pokoj přestavovat, nalepíte jej zase na jiné místo, které bude vyhovovat více. Navíc lze na noc přednastavit i úroveň jasu světla při využití stmívačů. Tyto bezdrátové vypínače/spínače lze nalepit opravdu kamkoliv, kam nevedou kabely. Jsou tak ideálním řešením pro přestavby a rekonstrukce. Můžete využít i ručních dálkových ovladačů v podobě klíčenky nebo standardního vícetlačítkového ovladače.

Chytrý vypínač ví, kdy zapnout myčku a pračku, abyste ušetřili

S inteligentní elektroinstalací Ego-n® dosáhnete také úspor energií. Řízením více funkcí a většího počtu spotřebičů ve společném systému lze zabezpečit spouštění spotřebičů jen v době, kdy je provoz spotřebičů potřebný nebo levný (využitím nízkého tarifu). Ego-n® umí též výrazně ušetřit za topení a klimatizaci.

Zaujaly vás chytré vypínače Ego-n®, ovládání světel, topení, žaluzií tabletem a mobilem či nalepovací vypínače bez kabelů? Chytré vypínače jsou k dispozici v designových řadách elektroinstalace Neo®, Neo® Tech, Element®, Time® a Time® Arbo. Shlédnout můžete také inspirativní spot „Co dělat, když vám tchýně leze domů“.

Více informací o designu a funkcích moderních vypínačů a zásuvek ABB s.r.o. naleznete na https://nizke-napeti.cz.abb.com/systemova-reseni a https://nizke-napeti.cz.abb.com/.

Egon – rychlý přehled funkcí
Egon – rychlý přehled funkcí
Ego-n – 5 designových řad a více než 50 materiálových a barevných kombinací
Ego-n – 5 designových řad a více než 50 materiálových a barevných kombinací

Ego-n – dvojnásobný tlačítkový snímač – chytrý vypínač
Ego-n – dvojnásobný tlačítkový snímač – chytrý vypínač
Ego-n – dvojnásobný tlačítkový snímač jako odchodové tlačítko
Ego-n – dvojnásobný tlačítkový snímač jako odchodové tlačítko

Ego-n – osvětlení, žaluzie, spotřebiče – ovládání tabletem a telefonem
Ego-n – osvětlení, žaluzie, spotřebiče – ovládání tabletem a telefonem
Ego-n – programovatelný termostat a jednonásobný tlačítkový snímač – chytrý vypínač
Ego-n – programovatelný termostat a jednonásobný tlačítkový snímač – chytrý vypínač

Dálkové ovládače
Dálkové ovládače
Ego-n chytrý vypínač – tlačítkový snímač s LCD
Ego-n chytrý vypínač – tlačítkový snímač s LCD


ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...