Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tenzometrické snímače pro mostní váhy - tak malé a přece tak důležité

Víte, že mostní váhy sloužící pro vážení vozidel se neobejdou bez miniaturních zařízení, kterými jsou tenzometrické snímače zatížení?

Mostní neboli mostové váhy jsou poměrně robustní vážní systémy, jejichž využití je zejména na místech, kde dochází ke kontrolnímu vážení nákladních automobilů, zemědělských strojů nebo vozidel určených pro svoz odpadu. Žádná automobilová váha se ale neobejde bez tenzometrických snímačů zatížení.

Výběr snímačů přenechte odborníkům

Pro mostní váhy se vybírají snímače zatížení, jejichž snímací člen je zatěžován na střih nebo na tlak. Mezi nejkvalitnější snímače zatížení pro mostní váhy se řadí ty od značky Zemic Europe.

Vzhledem k tomu, že každá mostová váha je umístěna v jiném prostředí a jsou na ni kladeny jiné nároky, jsou samotné váhy a snímače pro ně vybírány s ohledem na místo instalace. Laik nemá šanci poznat, jakým snímačem zatížení váhu osadit, a proto je vždy potřeba obrátit se s výstavbou i rekonstrukcí mostových vah na specialisty v oblasti vážních systémů a jejich příslušenství, jako je společnost Manat, která dodává vysoce kvalitní tenzometrické snímače zatížení pro mostní váhy pro různé typy aplikací.

Vzhledem k tomu, že jsou mostové váhy vystaveny řadě povětrnostních vlivů, musí být i snímače přizpůsobeny vnějším podmínkám. Nejčastěji se proto vyrábí z nerezové oceli, z legované oceli nebo z hliníku a jejich krytí je příslušné vlivům, kterým budou muset odolávat (voda, nečistoty, vlhkost či změny teplot).

Mostová váha sestavená na míru, včetně snímačů hmotnosti, je zárukou správného měření s přesnými hodnotami.

Silniční mostní váhy


Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení
logo Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení

Snímače zatížení jsou důležitou součástí všech vážních systémů. Jejich úkolem je převod mechanické síly na elektronické zobrazení. Naše společnost se zaměřuje na poskytnutí širokého sortimentu tenzometrických snímačů zatížení a potřebného příslušenství.

 
 
Reklama