Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Koncepty Grab and Go jsou díky přesnému vážení úspěšnější

Revoluční způsob přístupu ke stravování je díky využití přesných tenzometrických snímačů zatížení efektivní a bezproblémový. Jak vše funguje?

Koncept Grab and Go neboli “Chyť a jdi“ je odrazem moderního stravování, kdy řada lidí nemá čas posedět v restauraci, ale potřebuje rychlý způsob občerstvení. Celý proces funguje tak, že obchody Grab and Go nabízejí balené pokrmy (sendviče, bagety, wrapy apod.) určené přímo ke konzumaci, které si zákazník pouze vyzvedne ve vitríně nebo v chladícím boxu a zaplatí za ně, aniž by potřeboval obsluhu.

Co mají společné stravování a tenzometrické snímače?
Aby celá služba mohla v maloobchodním prostředí fungovat bez využití lidského faktoru, jsou právě vážící systémy s přesně měřícími tenzometrickými snímači zatížení nutností. V okamžiku, kdy si zákazník vybere produkt, vážící systém okamžitě vyhodnotí přesná data o jeho váze a převede je na informace o ceně a platbě. Eliminace ručního vážení přispívá k rychlejšímu provedení transakce a tím pádem i k větší spokojenosti zákazníka.

Pro snadnou integraci do vah, samokontrolních vážních systémů nebo prodejních automatů se v maloobchodních aplikacích Grab and Go ve velké míře využívají tenzometrické snímače zatížení Zemic, které má v sortimentu česká společnost Manat. Snímače Zemic nabízejí vysokou přesnost vážení i v prostředích, kde dochází ke změnám teplot nebo kde je vysoká frekvence vážení, což je v případech Grab and Go transakcí stěžejní, protože produkty jsou naceňovány na základě jejich hmotnosti. Snímače se využívají nejen v přímém prodeji, ale také při řízení skladových zásob.

Vážní systémy


Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení
logo Manat s.r.o. - tenzometrické snímače zatížení

Snímače zatížení jsou důležitou součástí všech vážních systémů. Jejich úkolem je převod mechanické síly na elektronické zobrazení. Naše společnost se zaměřuje na poskytnutí širokého sortimentu tenzometrických snímačů zatížení a potřebného příslušenství.

 
 
Reklama