Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Počítací váhy vám usnadní podnikání

Ať už podnikáte v jakémkoliv odvětví, početní váhy vám udělají velkou službu během výroby, skladování, prodeje, ale i v rámci dalších činností, při nichž musíte počítat kusy.

Početní váhy (neboli počítací či poměrové váhy) zefektivní a urychlí různé procesy a zároveň je zaručena vysoká přesnost. Početní váhy uvádějí počet kusů na základě jejich hmotnosti.

Kde početní váhy využijete

Prakticky všude, kde je důležité znát přesný počet kusů a bylo by příliš zdlouhavé provádět počítání ručně. Může se tedy jednat o vážení:

  • šroubků,
  • mincí,
  • léků,
  • výrobních součástek,
  • a mnoho dalšího.

Jak početní váhy fungují

Počítací váhy mohou fungovat dvěma základními způsoby:

  • Při zvážení několika součástek zadáte jejich přesný počet a váha sama dokáže odvodit, kolik váží jeden kus a tuto hodnotu nastaví jako referenční hmotnost.
  • Při zvážení jedné součástky na váze uložíte její hmotnost. Když na váhu následně umístíte více součástek, dokáže váha podle hmotnosti odvodit počet kusů.

Když máte základní nastavení hotové, můžete se směle pustit do efektivního počítání. V případě, že vaše odvětví má další specifické požadavky na proces vážení či následné zpracování získaných dat, je ideální obrátit se na specialisty na vážní systémy, kteří vám připraví návrh na míru vašemu podnikání. Obrátit se můžete například na českou profesionální společnost M.E.N. expert, která kromě prodeje a návrhu vážních systémů poskytuje i servis a revize vah.

Opomenout byste neměli fakt, že pokud jsou váhy využívány v obchodním styku, je nutná jejich kalibrace, tedy cejchování. Bez tohoto úředního ověření můžete váhy používat pouze pro kontrolní vážení, nikoliv pro účely obchodování.

Početní váhy


M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání
logo M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání

Zajišťujeme prodej, instalaci a servis vážních systémů. S výběrem vhodného zařízení vám poradíme a připravíme ho na míru vašich potřeb. Naše společnost je členem unie výrobců vah a disponujeme certifikátem ČSN EN ISO 9001:2001.

 
 
Reklama