Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Integrace siloměrů Zemic do chytrých včelích úlů představuje revoluci ve včelařství

Celosvětová populace včel se stále snižuje. Takzvané včelí váhy mohou být průlomovou technologií, která významně přispěje k udržení množství včel na dostatečné úrovni.

Počet volně žijících včel je každý rok nižší a polovině všech druhů včel dokonce hrozí vyhynutí. Bez včel by nebylo možné zajistit opylování, které je důležité jak pro zásobování potravinami, tak pro zajištění celosvětové rostlinné biodiverzity.

Tenzometrické snímače Zemic a chytré úly Apiago - spojení, které se vyplatí

Společnost Apiago přišla s inovativním řešením, kdy do včelích úlů integrovala tenzometrické snímače značky Zemic Europe. Tyto takzvané „včelí váhy“ slouží především ke sledování stavu včelstva a díky propojení včelí váhy s moderní aplikací se o včelstvo zvládnou postarat i úplní začátečníci.

Váha pod včelí úly je inovativním způsobem sledování a ochrany včelstev. Pokud i vás zajímají možnosti využití včelích vah, kontaktujte společnost M.E.N. expert, která se zabývá návrhem, instalací i servisem různých druhů vážních systémů.

Výhodou propojení snímačů Zemic a chytrých úlů je:

  • instalace vysoce spolehlivých snímačů uvnitř úlů;
  • velmi přesné vážení díky jednobodovým siloměrům Zemic L6D vyrobených z hliníkové slitiny;
  • inovativní řešení přispívající k udržení a rozvoji biodiverzity;
  • vývoj spotřebitelsky přívětivého produktu - chytré úly může využívat každý na své zahradě.

Váhy pod včelí úly mohou najít uplatnění jak u nadšenců, kteří mají včelaření jako koníček, tak u velkých producentů medu.

Snímače zatížení a tenzometry


M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání
logo M.E.N. expert s. r. o. - vážní systémy na míru vašemu podnikání

Zajišťujeme prodej, instalaci a servis vážních systémů. S výběrem vhodného zařízení vám poradíme a připravíme ho na míru vašich potřeb. Naše společnost je členem unie výrobců vah a disponujeme certifikátem ČSN EN ISO 9001:2001.

 
 
Reklama