Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Když se snoubí RETRO s retrem

Nostalgické kulaté vypínače a pozapomenuté páčkové ovládání? O působivé propojení retra s retrem se postarala kolekce domovních vypínačů RETRO.

Vypínače z kolekce RETRO, výrobce OBZOR

Vypínače z kolekce RETRO mohou rozsvěcet interiérové osvětlení nejen otočnou kličkou, jak je pro ně typické, ale také dříve oblíbenou páčkou! „Vzhledem k retro charakteru páčkového ovládání i samotné kolekce RETRO jsme v jejich spojení viděli velký potenciál,“ říká Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu OBZOR Zlín, českého výrobce domovní elektroinstalace v osobitém designu, a pokračuje: „Pro instalaci páčky bylo však nezbytné upravit vnitřní konstrukci přístroje, jelikož ovládání základní verze vypínačů RETRO funguje na otočném principu, kdežto páčka se přepíná ve svislém směru. Vačkový spínač uvnitř byl proto nahrazen klasickým kolébkovým mechanismem ze standardních vypínačů.“ Páčkové vypínače RETRO je možné vybavit jednou nebo dvěma páčkami, které mohou být v bílém, černém nebo patinovaném provedení. Rámečky pak nabízí výběr materiálu z keramiky, dřeva a betonu.

RETRO s retrem snoubené můžete do svého interiéru pořídit už od 1 148 Kč.

Více informací


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama