Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tři kličky a páčka pro RETRO vypínače

Originální kolekce domovní elektroinstalace RETRO z dílny českého výrobce OBZOR Zlín přináší variabilitu nejen z pohledu materiálového provedení, ale také způsobu jejich ovládání.

středové ovladače OBZ patinový, BTA bílý a ZLN patinový
středové ovladače OBZ patinový, BTA bílý a ZLN patinový

Kolekce domovních vypínačů RETRO inspirovaná otočnými vypínači z dob první republiky nabízí rozmanité možnosti svého ovládání. „Díky specifické vnitřní konstrukci vypínače RETRO s využitím vačkového spínače se světlo se rozsvěcuje a zhasíná nikoliv stisknutím krytu vypínače a jeho přepnutím do horní nebo spodní polohy, ale otočením středové kličky neboli ovladače. Ten nabízíme hned ve třech designech – ovladač BTA v původním baťovském stylu ve variantě černý, bílý a patinový, ovladač OBZ patinový a ovladač ZLN patinový. Všechny tři kličky jsou vyrobené ze skutečného kovu, nejedná se o žádný plast ani bakelit,“ uvádí Lenka Vodicová, vedoucí marketingu společnosti OBZOR Zlín, výrobce domovní elektroinstalace v osobitém designu. Díky vnitřnímu vačkovému mechanismu navíc vypínač při otáčení kličky vydává charakteristické cvakání, zvuk typický právě pro jeho dávné předky.

Kromě otočné kličky ale umožňuje kolekce domovních vypínačů RETRO rozsvítit a zhasnout světla také za pomoci jednoduché páčky. Spojení páčkového ovládání a kolekce RETRO má vzhledem k jejich retro charakteru velký potenciál. Jelikož se však páčky přepínají ve svislém směru, vyžadoval tento styl ovládání úpravu vnitřní konstrukce vypínačů RETRO – vačkový spínač byl nahrazen klasickým kolébkovým mechanismem ze standardních vypínačů. Vypínač lze vybavit jednou nebo dvěma páčkami, a to v bílé, černé nebo patinové variantě.

Kolekce domovních vypínačů RETRO


OBZOR, výrobní družstvo Zlín
logo OBZOR, výrobní družstvo Zlín

OBZOR je tradiční český výrobce vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství. Dále se zaměřuje na výrobu dílů pro automobilový průmysl, elektromechanických výrobků, kovových dílů, vstřikování plastů a výsek těsnění. Má oprávnění ...

 
 
Reklama