Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaké jsou inovace v dopravě a jak vypadá mobilita budoucnosti?

Mezinárodní dopravní veletrh Innotrans představí kolejová vozidla budoucnosti, novinky v oblasti signalizační techniky nebo elektrické autobusy a nabíjecí systémy. Veletrh se koná od 20. do 23. září v Berlíně a představí nejméně 250 inovací z celého světa.

Veletrhu se účastní i česká společnost Prakab Pražská kabelovna, která je předním výrobcem železničních zabezpečovacích kabelů. Přední světový veletrh InnoTrans se koná každé dva roky, kvůli pandemii koronaviru se ale tentokrát vystavovatelé setkávají až po čtyřech letech. Ze strany vystavovatelů se tato akce vždy těší obrovskému zájmu. Letos se v prostorách Messe Berlin představí téměř 3,000 zástupců oboru z téměř šedesáti zemí světa. Motto letošního ročníku je „The Future of mobility in times of climate change“, tedy „Budoucnost dopravy v době klimatické změny“. Návštěvníci veletrhu budou mít možnost vidět světové novinky z pěti segmentů - železniční technika, železniční infrastruktura, veřejná doprava, interiéry vozidel a stanic a stavba tunelů, které publikum na žádné akci dosud nevidělo.

Česká značka Prakab v Berlíně

Mezi několika tisíci vystavujícími bude český výrobce kabelů Prakab Pražská kabelovna, stánek firmy najdou návštěvníci veletrhu v hale č. 22 s číslem 520. Jednou z produktových skupin této společnosti jsou kabely tvořící součást zabezpečovacích zařízení, která řídí nastavení a bezpečnost dopravních cest (například semafory, přejezdy či informační systémy v železniční dopravě). Tradiční značka, která loni oslavila sto let své historie, usiluje o neustálé zlepšování svých produktů. Podnik má své inovační oddělení, které se věnuje vývoji, a spolupracuje s mnoha vysokými školami a jinými institucemi. Díky tomu všemu dokáže reagovat na nové trendy a potřeby.


PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.

Tradiční český výrobce kabelů - silové kabely, pro ovládání a elektroniku, pro střední napětí, sdělovací, železniční a zabezpečovací, holé vodiče, instalační vodiče a kabely.

 
 
Reklama