Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PRAKAB uvádí dva nové ohniodolné kabely rodiny PRAFla

Zahrnují tedy jak variantu v bezhalogenovém oheň retardujícím provedení, tak i variantu se zachováním plné funkčnosti kabelového systému během požáru. Tyto typy kabelů jsou dostupné v průřezech 1,5 – 16 mm2.

Stejně jako klasické kabely rodiny PRAFlaSafe a PRAFlaDur mají i dvě výše jmenované novinky tentýž účel použití, a to především v bezpečnostních a nouzových obvodech, únikových cestách a všude, kde jsou zákonem vyžadovány tyto typy kabelů nebo kde je zájem o zvýšený důraz na bezpečnost a ochranu osob, zvířat nebo majetku.

Velkým benefitem nových produktů je flexibilní jádro třídy 5 a silikonová izolace, díky čemuž je kabel velmi poddajný a snadno se instaluje a upevňuje zejména do rozvodných krabic a míst s obtížným přístupem. Připojení takového kabelu je mnohem jednodušší než v případě klasické varianty s jednodrátovým nebo lanovaným jádrem.

Technická specifikace:
  • Jádro třídy 5 (jemně lanované měďěné jádro)
  • Silikonová izolace
  • Bezhalogenový výplňový materiál a plášť
  • CPR klasifikace B2ca s1 d1 a1
  • Plášť je UV odolný a nenasákavý vůči vodě

více informací o produktech PRAKAB


PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.

Tradiční český výrobce kabelů - silové kabely, pro ovládání a elektroniku, pro střední napětí, sdělovací, železniční a zabezpečovací, holé vodiče, instalační vodiče a kabely.

 
 
Reklama