Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rychlokurz spojovacího materiálu

Bužírky, lustrháky nebo hmoždinky. Sortiment spojovacího materiálu je patřičně široký. A jak by ne - zahrnuje ohromující portfolio výrobků, které jsou nedílnou součástí každého boxu s nářadím.

Součástky spojující dva nebo více dílů označujeme shodně jako spojovací materiál. Využití najdou na stavbě i v garáži průměrného kutila. Představujeme typy, které najdete i v našem e-shopu.

Ze slova hmoždit neboli namáhat se vykrystalizovala hmoždinka, která se pohodlně usadila na stavbách i v truhlářských dílnách. Slouží pro upevnění vrutů nebo šroubů v pevných, nepružných materiálech, jako je beton nebo sádrokarton.

Pro instalační krabice a často právě s hmoždinkou se používají vruty, které na rozdíl od šroubů umí vytlačit materiál a není potřeba jejich další zajištění maticí.

Ke kotvení těžkých předmětů jako jsou bojlery, regály atd. můžeme použít i moderní chemické kotvy.

Jako první pomoc, ale i pro jiné lepení může pomoci notoricky známá "DUCT TAPE."

Oboustranné lepicí pásky s pěnovým nosičem jsou neocenitelným pomocníkem při upevňování lehčích předmětů. Větší předměty s dostatečnou plochou můžeme pohodlně lepit chemickými kotvami.

Pro upevnění společně vedoucích kabelů nebo vodičů slouží stahovací pásky, slangově také „bindry.“ Zavedení kabelů do strojů nebo rozvaděčů ulehčí průchodky. 

K zafixování kabelů ke zdi nebo do stropu slouží kabelové příchytky. Jednotlivé kabely snadno přichytíte upevňovacím třmenem nebo příchytkou s hřebíky. Celé kabelové svazky spolehlivě udrží natloukací příchytky a držáky.

Lustrháky, jak název vypovídá, bezpečně přichytí lustr a další svítidla do stropu. Často jsou opatřeny háčkem a vrutem, popřípadě slouží jako sklopná hmoždina do dutých stropů.

spojovací materiál


K & V ELEKTRO a.s.
logo K & V ELEKTRO a.s.

K&V ELEKTRO a.s. je českým prověřeným velkoobchodním a maloobchodním prodejcem elektroinstalačního materiálu. Nabízí široký sortiment jako svítidla, světelné zdroje, vypínače, zásuvky, jističe, kabely a mnoho dalšího elektromateriálu skladem. Využít můžete ...

 
 
Reklama