Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens představuje inovovanou řadu pohonů pro malé ventily

Společnost Siemens Smart Infrastructure rozšířila řadu servopohonů SSA pro malé ventily o nové funkce pro energeticky úspornější a všestranné řešení hydrauliky pro místnosti.

Nové servopohony SSA nabízejí díky širokým možnostem řízení ještě větší flexibilitu: od analogového řízení až po KNX komunikaci pro řízení místností a rychlou integraci do navazujících systémů. Ke komunikaci i přívodu energie používají stejný kabel, takže zákazníci ušetří čas i náklady. Díky možnosti nastavení nočního režimu se jedná zatím o nejtišší servopohony (hladina hluku dosahuje méně než 28 dB).

Jednoduchá instalace, rychlé zprovoznění

S nástupem chladného počasí tráví lidé mnohem více času uvnitř budov, a proto je nezbytné efektivně řídit spotřebu a distribuci tepla. Nové servopohony SSA dokážou tyto požadavky splnit díky snadné instalaci a nenáročnému provozu. Všechny jsou dodávány v předem nakonfigurovaném stavu, a jsou tak připraveny k okamžité instalaci. Pohony mají nyní stupeň krytí IP54 a umožňují tak montáž v jakékoliv poloze.

Nové stavové LED kontrolky jsou zárukou rychlého a bezchybného zprovoznění. Zobrazují polohu ventilu a provozní stavy a pomáhají uživateli s dalšími funkcemi, jako třeba s autokalibrací. To je důležité zejména v případě výpadku proudu, kdy lze řádný chod systému obnovit i bez technické podpory nebo manuálního zásahu. Funkce autokalibrace navíc nabízí automatické rozpoznání krajní polohy vřetene, což zajistí vždy správné spojení servopohonu a ventilu a následně přesnou regulaci a úspory energie.

Špičkové funkce pro další aplikace

Ovládání pohonu dále usnadňují nové funkce, jako je zpětnovazební signál polohy a možnost ručního ovládání. To vše vede k dalším úsporám času a nákladů. Díky možnosti ručního ovládání je testování ventilů a pohonů jednoduché, jelikož systém nemusí vůbec běžet. V manuálním módu je možný i nouzový chod. Hlavním přínosem pro uživatele je ale nově přidaná funkce pro KNX komunikaci. Servopohony SSA tak lze využít v zapojeních s prostorovými termostaty, regulací místností nebo s centrálními řídicími jednotkami.

Inovované servopohony SSA jsou méně náročné na elektroinstalaci, jelikož jedním kabelem lze vést jak přívod elektrické energie, tak komunikaci, což zjednodušuje instalaci. Díky dvěma digitálním vstupům lze přes pohon připojit například okenní kontakt, detektor přítomnosti či senzor kondenzace.

Více informací


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama