Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozhlasové ústředny Dexon JPA 2030 a JPA 3035 – malé a šikovné

Jsou případy ozvučení, kdy k jeho buzení nepotřebujete „kombajn“. Potřebujete malou krabici, která bude mít přehrávač a dostatek výkonu. Modely ústředen JPA 2030 a JPA 3035 přesně toto splňují.

JPA 3035 je zajímavá tím, že je vybavena jak stereofonním nízkoimpedančním výstupem, tak i vysokoimpedančním výstupem v režimu 100 V. Tuto formu výrobce zvolil proto, aby byla větší variabilita připojení ústředny. Můžeme tak ústřednu připojovat jak na klasické stereofonní reprosoustavy (obvykle 1 nebo 2 páry reprosoustav), tak i na monofonní síť reproduktorů v režimu 100 V. Významnou výhodou je, že oba výstupy můžeme zapojit současně.

Ovládání ústředny je ergonomické. Uživatel nejprve pomocí voliče vybere zdroj podkresové hudby, následně nastaví jeho hlasitost a poté přizpůsobí mikrofon. Obsluha je tak srozumitelnější. JPA 3035 je vybavena přehrávačem Mp3 souborů z SD paměťové karty nebo USB, FM tunerem, samozřejmě mikrofonními i linkovými vstupy a Bluetooth konektivitou, takže je nyní možné vzdáleně přehrávat podkresovou hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu. Na zadním panelu ústředny je umožněno napájení z 12 V, čehož lze využít v automobilech i autobusech.

Model JPA 2030 je nejmenším provedením rozhlasové ústředny. Obsahuje jak zesilovač o výkonu 2×30 W (ústředna je stereofonní s připojením do nízkoimpedančního rozvodu 4 – 8 Ω), tak i Mp3 přehrávač z USB slotu nebo SD karty, tak i Bluetooth konektivitu. To vše je vměstnáno do jednoho přístroje s LED displejem. Zadní panel, kromě šroubovacích svorek pro připojení reproduktorů, nabízí dvojici konektoru RCA. Ty slouží jako linkový Aux vstup, na jehož poslech můžeme ústřednu přepnout.

Ústředny, svým kompaktním pojetím, jsou předurčeny pro ozvučení menších prostor, čekáren, vrátnic, recepcí, přepážek, malých restaurací, kanceláří, prodejen atp.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama