Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Snadné ozvučení po strukturované kabeláži UTP včetně napájení

Nechce se vám „tahat“ reproduktorové kabely pro zamýšlené ozvučení vaši budovy? Nebo není jak je rozvést? Nevadí. Už žádný zesilovač, žádná složitá kabeláž. Ozvučení proveďte po strukturované kabeláži.

U běžného ozvučení jsme zvyklí na řetězec „napájení – zesilovač – reproduktor“. Provést instalaci znamená najít místo pro zesilovač, přivést kabel pro jeho napájení a v neposlední řadě „natáhnout“ kabeláž k reproduktorům. A tady můžeme narazit. Co když není možnost nové kabely pokládat?

Každá budova dnes má provedenou strukturovanou kabeláž formou UTP kabeláže. Technologie Dexon IP Audio umožní zvuk do reproduktorů rozvést po této kabeláži. A dokonce nepotřebujeme žádné zesilovače. Připojené reproduktory jsou totiž aktivní a napájené přes PoE.

A jak jsou aktivní reproduktory koncipovány? V podstatě vzhledově se nijak moc neliší – klasické reproduktory do podhledu, resp. reprosoustavy s konzolou na stěnu, nebo „tlampače“ pro razantnější hlášení. Jsou klimaticky odolné s výkonem 14 W, což bohatě postačí na většinu ozvučení ve firmách, na prodejnách, v hotelích, ve školách i v domácnosti. Jediné, čím se odlišují, je datový kabel pro připojení do počítačové sítě s podporou PoE. Na „druhé straně“ instalace je již jen počítač s běžící aplikací.

Technologie Dexon IP Audio je vskutku moderní a především komfortní. Můžeme přehrávat mp3 playlisty, internetová rádia, nastavovat časový plánovač, zachytávat zvuk dalších připojených počítačů třeba ze Spotify nebo Youtube, automatizovat, spravovat média a uživatele, hlásit z chytrého telefonu, a celé to může fungovat i po internetu i s napojením na průmyslovou technologii či chytrou domácnost.

Dexon IP Audio je nejmodernější koncepce ozvučování budov i exteriérů po datech. Každá zóna má „svůj signál“. V každé zóně tak může hrát něco jiného. Nepotřebujete žádné velké rozvaděče a nepotřebujete žádné dlouhé napájecí ani reproduktorové kabely. Nejsou žádné ztráty kvality ani výkonu. Audio „jede“ po datech a šetříte tak el. energii. A především: Instalace je rychlejší, protože využíváte stávající UTP kabeláže, WiFi a internetu. Nešroubujete, nejezdíte, ale klikáte v grafickém rozhraní aplikace.

Co všechno technologie IP Audio dovede, a jaké reproduktory můžete připojit?


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama