Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pořádný zážitek z hudby nebo filmu? Jedině s poctivými reprosoustavami Dexon Largo

Zapomeňte na sooundbarry a jiná chrastítka. Fyzika stále platí, takže pokud to má hrát, chce to poctivé „bedny“. Larga nabízí styl, propracovaný vzhled, výborný zvuk i řadu ocenění. A v dostupné ceně.

Largo je modelové označení řady reprosoustav českého výrobce Dexon. Můžeme o nich říci, že ve své cenové kategorii posouvají laťku designového zpracování i zvukového projevu. Více, než roční vývoj je opravdu znát a výsledek si nezadá s mnohem dražší konkurencí.

Jejich vzhled je praktický a luxusní zároveň. Horní a přední stěna je matně černá, potažena speciální folii imitující kůži. Boční a zadní stěna je tmavě hnědá, s barevným nádechem dřeva třešně. Určitě se vám zalíbí i zaoblené hrany, které minimalizují difrakční jevy. Další designovou vychytávkou je nakloněná přední stěna, pro vyrovnání fázových posuvů zvuku. Součástí každého balení je i odnímatelný přední rámeček s průzvučnou tkaninou černé barvy.

Samotné ozvučnice jsou konstruovány z 20 mm MDF s několika příčkami a vyztuženími. Používá se vytlumení speciálním akustickým materiálem a bassreflexové nátrubky, jež jsou výrazně zaoblené z obou stran. Basové reproduktory mají polypropylénovou membránu s polygumovým závěsem, který vykazuje vysoké hodnoty tlumení. Středobasový používá speciálního tvaru prachovky pro rozšíření frekvenčního rozsahu. Výškový reproduktor má textilní kalotu. Reprosoustavy jsou opatřeny masivními šroubovacími svorkami.

Ke zvuku by postačila krátká věta: „Budete jim nadšeni“ Již při prvním poslechu se nadchnete pro zvukovou vyváženost. Žádné zaduněné basy, žádné ucinkané výšky, zastřené středy. Ne, u řady Dexon Largo čekejte zvukovou kvalitu, čistotu projevu a zvuk, který vás neunaví ani po hodinovém poslechu. Svou práci reprosoustavy odvedou na jedničku.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama