Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V celé budově stejná hudební kulisa? Ne. Rozhlasové ústředny Dexon umí v každé zóně jiný podkres

Běžné rozhlasové ústředny zpravidla dovolují vysílat stejnou hudbu či hlášení do všech zón budovy. Dexon šel ale dát. Nejenom že umí internetová rádia, ale také v každé zóně může hrát něco jiného.

Rozhlasové ústředny Dexon JPA 6120 a JPA 6240 jsou tzv. maticové. Pojem „maticová“ pro uživatele znamená, že v každé výstupní zóně (je jich k dispozici šest) může být jiný signál. To ocení především majitelé penzionů, wellness center, restaurací a jiných společenských prostor, u kterých se žádá, aby každá zóna přenášela jiné audio. Např. v restauraci moderní hudba, ve wellness částí relaxační hudba. Uživatel u každého zvukového zdroje navolí, do kterých výstupních zón má být nasměrován, nebo v zóně, na nástěnném ovládači zvolí, který signál chce poslouchat.

Ústředny jsou vybaveny 4 univerzálními vstupy, 3 bezpečnostními vstupy, audiomodulem s emergenčním hlášením a modulem přehrávače. Ovládání ústředny je možné za pomocí nástěnných lokálních ovládačů JPA 6120C a přepážkových mikrofonů PA 120, které instalujeme přímo v zónách.

I do těchto maticových ústředen Dexon vestavěl připojení na LAN i WiFi, čímž získaly komfort přehrávání internetových rádií a podcastů, komfort streamování přes DLNA nebo AirPlay z lokální sítě i z internetu a v neposlední řadě komfort mnoha streamovacích služeb typu Spotify, Tune-In, I-Heart Radio, Napster, Deezer a dalších. Navíc, streamovací ovládací aplikace Muzo (a lze použít i jiné) je zdarma.

Rozhlasové ústředny jsou také vybaveny přehrávačem Mp3 souborů z SD paměťové karty nebo USB, FM tunerem, Bluetooth konektivitou, jak na centrále, tak na lokálních ovládačích, takže je nyní možné vzdáleně přehrávat podkresovou hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu.

Pojetí samotné vnitřní elektroniky je vskutku moderní. Používáme zásadně zesilovač ve třídě D s výstupním transformátorem a řízený spínaný zdroj, to vše s vysokou účinností nad 87 % a nízkým šumem. Řízení ústředny je digitální. Ústředny jsou komfortní, ale také robustní – testované v přísných podmínkách. A také pěkně vypadají - jsou opatřeny čelním panelem z kartáčovaného hliníku.

Bližší popis ústředen a způsoby použití.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama