Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Bezpečnostní kamera může konečně hlásit. Díky aktivnímu reproduktoru Dexon

Bezpečnostní kamery vidí, slyší, detekují, ale hlásit neumějí. Jak tedy narušitele prostoru vyhnat nebo upozornit? Existuje elegantní řešení. Nevyžaduje SIP protokol, a přesto umí zvuk reprodukovat.

Aktivní zvukový projektor CSP 220L vznikl na základě požadavků firem, které instalují bezpečnostní kamery. Zatímco dnešní kamery umí zvuk snímat, tak možnost zvuk nějakým způsobem z kamery „hlásit“, neexistuje. Administrační software a technologie jako taková umí na kameru zvuk vyslat, ale není ho jak „vyslat“ ven. Kamery nemívají vestavěný reproduktor ani zesilovač.

V praxi to znamená, že bezpečnostní složky sice kamerou vidí i slyší narušitele prostoru, ale nemají možnost na něj zahlásit. A nejsou to jen bezpečnostní „kamerové“ instalace. Případů, kdy v exteriéru potřebujete univerzální „hlásič“, je mnoho. Počínaje průmyslem, informačními účely konče.

Proto Dexon vyvinul aktivní zvukový projektor CSP 220L. Zvukové projektory jsou svou konstrukci a povětrnostní odolnosti léta ověřené. Konstrukce projektoru se skládá z odolné ozvučnice a vnitřního reproduktoru se zesilovačem. Samotný audio linkový signál přivedete do projektoru přes použitý stíněný kabel, který připojíte do svého nadřazeného systému, např. k audio výstupu kamery. Napájení 12 V je dodáváno po druhém kabelu. Zvukový projektor nasměrujete pomocí vestavěné konzoly.

A aby toho nebylo málo, existuje i varianta projektoru CSP 220A. Cílí na instalace, kde potřebujeme jednoduché ozvučení jedním nebo dvěma reproduktory, zvuk potřebujeme nasměrovat a nechceme řešit signálovou kabeláž. Výrobek je proto konstruován jako aktivní s bezdrátovým připojením formou Bluetooth konektivity. Uvnitř má vestaven zesilovač o výkonu 2×20 W. Na zadní straně je opatřen kabelovým vývodem pro případné napojení dalšího reproduktoru.

Podívejte se na přehled zvukových projektorů.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama