Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric získal cenu Industrial Energy Efficiency Award na Hannover Messe

Společnost Schneider Electric, lídr v oblasti digitální transformace, automatizace a řízení energií, získala ocenění Industrial Energy Efficiency Award v kategorii „Energy Economy“ za svůj nový rozvaděč SM AirSeT, který využívá inovativní technologii vysokého napětí šetrnou k životnímu prostředí.


Tato inovace umožňuje ukončit závislost na skleníkovém plynu SF6 (hexafluorid sírový) běžně obsaženém v elektrických zařízeních používaných v rozvodných sítích v energetice, průmyslu, dopravě i v budovách.

Ocenění za průmyslovou energetickou účinnost dokazuje odhodlání společnosti Schneider Electric investovat do rozvoje a využití energeticky účinných řešení. Cenu udělila organizace Deutsche Messe na HANNOVER MESSE Digital Days ve spolupráci s nezávislou společností pro průzkum trhu a poradenství EuPD Research. Při výběru vítěze brala porota v úvahu stupeň inovace technologie, její efektivitu, ekonomické výhody a charakteristiky sociální udržitelnosti.

Vysokonapěťový rozvaděč SM AirSeT používá izolaci na bázi čistého vzduchu kombinovanou s novou technologií vakuových zhášecích komor (SVI) Schneider Electric. To umožňuje využití zelených technologií při současném zachování výhod kompaktních rozměrů, nákladové efektivity a spolehlivosti provozu tradičních zařízení na bázi SF6.

Společnost Schneider Electric realizovala úspěšné pilotní projekty své nové řady vysokonapěťových rozvaděčů SM AirSeT bez plynu SF6 u mnoha dalších energetických společností, včetně provozovatelů distribučních sítí E.ON ve Švédsku a GreenAlp ve Francii, ale i u soukromých elektrických sítí pro komerční a průmyslové aplikace.

Cena Industrial Energy Efficiency Award navazuje na řadu předchozích ocenění. V květnu získala technologie SM AirSeT společnosti Schneider Electric prestižní cenu za design IF Design Award. Společnost byla rovněž letos nominována na další průmyslové ocenění od Deutsche Messe – cenu HERMES – kde se umístila mezi třemi finalisty.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama