Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Modus uvádí novou generaci LED svítidel

Společnost Modus, největší tuzemský výrobce LED svítidel, představuje nový koncept svého vestavného kancelářského svítidla. Modus E se oproti běžným LED panelům vyznačuje vyšší účinností i úsporou energie, menší hmotností i nižším oslněním.

Modus E je zcela nové pojetí vestavného čtvercového svítidla, alternativou ke klasickému LED panelům. Využívá špičkových diod Osram a Samsung a nabízí nadstandardní účinnost až 163 lm/W. Díky tomu je potřeba méně kusů svítidel a klesá spotřeba energie. Index podání barev CRI, vyjadřující věrnost barevného vjemu, je 80+ (čím vyšší, tím blíže barevnému vjemu na přirozeném světle) a svítidla mají nízký index oslnění, pro zrakovou pohodu i při dlouhodobé expozici. K vysoké životnosti 80 000 hodin přispívá účinné chlazení, které je pro LED svítidla zásadní. Předností novinky je také možnost volby různé optiky (širokozářič, hlubokozářič a asymetrická optika).

Bezdrátové ovládání

Modus vyrábí svítidla řady E s možností bezdrátového bluetooth ovládání pomocí aplikace Casambi a hardware prvků. Pomocí těchto prvků lze osvětlení stmívat, měnit teplotu chromatičnosti, ukládat a vyvolávat scény, nebo nastavením v aplikaci použít pro tzv. Human Centric Lightning, kdy se teplota chromatičnosti mění automaticky na základě denní doby (ráno teplá, odpoledne studená barva a večer opět teplá). Teplota chromatičnosti je 2700, 3000, 4000 Kelvinů, respektive 2700, 3000, 4000, 5700 Kelvinů u varianty Modus EB. Pomocí aplikace je dále možno svítidla rozdělovat do skupin, či nastavit časovače.

Jednoduchá montáž

Svítidlo je v ochranné třídě II a je vystrojeno externím driverem, který spolu s minimální hmotností zaručuje rychlou a komfortní montáž. V základním provedení je svítidlo určeno pro instalaci do podhledů s viditelnou strukturou. V případě vestavby do sádrokartonu je nutno využít příslušenství QVESTRAM, pro instalaci jako přisazené svítidlo je v nabídce rámeček UQRAM.

MODUS E je nabízen ve variantách s individuální optikou (varianta ED), s centrální optikou (EC), s mřížkou (EB) a pro přisazenou instalaci (EP). Nový koncept LED svítidel se vyrábí tradičně ve výrobním závodu firmy v České Lípě.

 
 
Reklama