Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MODUS investoval do výroby a rozšiřuje sortiment o svítidla z hliníku

Sortiment kancelářských a průmyslových svítidel MODUS se novou linkou na zpracování hliníku rozšiřuje i o sériovou výrobu vlastních hliníkových svítidel.

Český výrobce kancelářských a průmyslových svítidel MODUS, výroba v České Lípě, foto MODUS
Český výrobce kancelářských a průmyslových svítidel MODUS, výroba v České Lípě, foto MODUS

Vlastní hliníková svítidla z nové linky

Firma Modus, největší tuzemský výrobce LED svítidel, investoval do nové výrobní linky na zpracování hliníku. Sortiment kancelářských a průmyslových svítidel tím rozšiřuje i o sériovou výrobu vlastních hliníkových svítidel. Nová technologie si v českolipském závodu vyžádala investici v řádu milionů korun, v posledních pěti letech investovala firma do modernizace své výroby již celkem přes 160 miliónů.

MODUS E - nový koncept vestavného svítidla

Novinky pro design i vyšší životnost svítidel

„Rozšířením výroby reagujeme na nejnovější trendy ve výrobě LED svítidel i na rostoucí poptávku našich odběratelů. Hliníkové tělo nové řady svítidel Exal má vedle designového efektu vliv především na chlazení světelného zdroje a tím pádem na jeho vyšší životnost,“ říká Jan Kavka, obchodní manažer společnosti Modus s tím, že i pro tato nová svítidla je standardem možnost bezdrátového ovládání nebo výroba na míru dle požadavků zákazníka.

Český výrobce kancelářských a průmyslových svítidel MODUS, výroba v České Lípě, foto MODUS
Český výrobce kancelářských a průmyslových svítidel MODUS, výroba v České Lípě, foto MODUS

Nová technologie si v českolipském závodu MODUS vyžádala investici v řádu milionů korun

Firma v rámci automatizace výroby pořídila také speciálního svařovacího robota pro hliníkové materiály. Nová linka je součástí komplexu českolipského závodu, ve kterém firma produkuje nyní již na 65 různých skupin lineárních, čtvercových, kruhových i LED svítidel s oblými rohy. Spolu se 45 skupinami konvenčních svítidel celkem týdně vyrobí a do celého světa exportuje na 25.000 kusů. Díky vlastní produkci dokáže společnost vyhotovit i atypická řešení svítidel v závislosti na čím dál častější požadavky zákazníků z řad projektantů a architektů. „Proto průběžně modernizujeme nejen samotnou výrobu, ale dlouhodobě chceme investovat i do dalšího posilování našeho týmu konstruktérů a techniků,“ doplňuje k plánům firmy Jan Kavka.
Pořízením nové linky rozšiřuje společnost výrobu, vedle svítidel řady Exal, také o hliníková průmyslová svítidla typu Modus HB a Megan, včetně provedení vhodných i do prostředí s vyšší teplotou (60 °C).

O společnosti MODUS

Modus vyrábí svítidla už od roku 1994, v posledních sedmi letech se specializuje zejména na výrobu LED svítidel, především pro kanceláře a průmyslové prostory, ale také pro veřejná osvětlení. Ve svém závodě v České Lípě vyrobí každý týden 25 tisíc kusů svítidel, což ho řadí mezi významné evropské výrobce a největšího producenta osvětlovací techniky v České republice. Sedmdesát procent výrobků společnosti míří do zahraničí, což z Modusu činí také významného exportéra v tomto průmyslovém odvětví. S přibližně čtyři sta padesáti zaměstnanci je zároveň důležitým zaměstnavatelem v regionu.

 
 
Reklama