Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak ozvučit interiér bez drátů? S produkty Dexon to jde přes Bluetooth i WiFi

Instalace ozvučení „bez drátů“ je především rychlá a nenáročná na stavební úpravy. Dexon na toto myslí prostřednictvím skrytých zesilovačů a stropních reproduktorů s Bluetooth, LAN nebo WiFi připojením.

Máte rádi minimalizmus? Nechcete, aby ozvučení bylo vidět, ale přesto fungovalo? Dexon vyvinul aktivní stropní ozvučení. To jediné, co je přiznáno, jsou reproduktory ve stropě. Ty ale interiér nijak nenarušují, protože vidíte pouze jejich bílé mřížky (a ty mohou mít jakoukoli jinou barvu stropu). Velikostí a tvarů Dexon nabízí mnoho, určitě si vyberete.

Způsob bezdrátového ozvučení je založen na tom, že ovládání ozvučení se děje výhradně tabletem nebo smartphonem. Tato vychytávka je umožněna skrytým zesilovačem u reproduktorů a vysíláním hudby přes Bluetooth, LAN (počítačovou síť) nebo WiFi v domě. Žádné kabely nejdou vidět – audio data se přenášejí bezdrátově. Instalovaný zesilovač je proveden v D třídě, a tudíž disponuje vysokou účinností (>85 %) a potažmo nízkým vyzařováním tepla. Novým technologickým krokem je celodigitální koncepce zesilovače s řídicím procesorem. Nastavení je tak možné u některých modelů i dálkovým ovládačem.

Montáž tohoto typu ozvučení je opravdu snadná. Do stropu instalujete některý z vestavných zesilovačů Dexon řady JPM 2×xx. Dále dva podhledové reproduktory, ty propojíte a můžete začít ihned streamovat hudbu z aplikace ve smartphonu, tabletu, televizi, notebooku nebo stolním počítači. Hudbu můžete posílat přes Bluetooth, nebo WiFi pomocí aplikace Muzo Player (zdarma), nebo pomocí jakékoli jiné v systému DLNA nebo AirPlay. Hudbu pak „čerpáte“ ze smartphonu, z internetu nebo ze svého domácího či cloudového úložiště.

Přečtěte si tento speciální článek o bezdrátovém ozvučení.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama