Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak snadno ozvučit zasedání nebo poradu mikrofony? Navíc bez drátů?

Už žádné zdlouhavé zapojování mikrofonů. Znáte to – máte naplánovanou poradu, chcete ji ozvučit nebo nahrávat. Diskuzní mikrofonní systém Dexon je bezdrátový. Nic nedrátujete, zprovozněno máte rychle.

Bezdrátový mikrofonní systém pro porady, konference a zasedání Dexon WA 510RC
Bezdrátový mikrofonní systém pro porady, konference a zasedání Dexon WA 510RC

V základní sadě diskuzního systému najdete hlavní přijímací stanici a osm stolních bezdrátových mikrofonů v pásmu UHF. Systém vyniká především svou variabilitou a rychlostí zprovoznění. Žádná kabeláž k mikrofonům není totiž potřeba. Tato variabilita je důležitá pro ty instalace, kde diskuzní systém nesmí být instalován napevno a navíc, když už se zapojuje, tak pokaždé s jinou konfigurací. V našem případě je instalace jednoduchá: Mikrofonní jednotky umístíme na stůl a necháme je spárovat s přijímací stanicí. Její výstupní sekce zahrnuje jednak separátní signály z jednotlivých mikrofonů, ale také i sloučený signál všech mikrofonů dohromady. Je už pak na vás, zda výstupy napojíte na ozvučení nebo do nahrávacího zařízení, např. známého Dexon Conference Recorderu.

Pro větší instalace můžeme systém rozšiřovat pořízením další sady, tj. základnové přijímací stanice a dalších 8 mikrofonů. Maximální konfigurace je 32 přijímačů a 256 stolních mikrofonů. Samotné naladění mikrofonních jednotek a jejich spárování je rychlé, protože celá bezdrátová komunikace je obousměrná s využitím IR přenosu, a tak mikrofony jsou laděny automaticky podle požadavku z centrální přijímací stanice. Aby byl slyšet např. někdo z přísedících (publikum), je možné k sadě dokoupit ruční mikrofon.

Jak správně provést ozvučení konference, zasedání nebo porady, a co dalšího WA 510RC umí, zjistěte na této speciální stránce.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama