Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové digitální rozhlasové ústředny Dexon vás nadchnou svou nadčasovou výbavou

Český výrobce Dexon udává v ústřednách směr. Digitální koncepce s čtečkou hudby z SD karty nebo USB, s Bluetooth, s IP nebo WiFi připojením, včetně internetu – to je jen začátek výčtu vlastností.

Nová digitální rozhlasová ústředna Dexon JPA 1505 s nadčasovou výbavou
Nová digitální rozhlasová ústředna Dexon JPA 1505 s nadčasovou výbavou

„Pětkovou“ řadou modelů JPA xxx5 Dexon uvádí na trh nejenom rozhlasové ústředny komfortní, ale také robustní – testované v přísných podmínkách. A také pěkně vypadají – jsou opatřeny čelním panelem z kartáčovaného hliníku.

Ovládaní je ergonomické. Uživatel nejprve pomocí voliče vybírá zdroj hudby, následně nastaví jeho hlasitost a poté přizpůsobí mikrofon. Ovládacích prvků je málo.

Ústředny jsou vybaveny přehrávačem Mp3 souborů z SD karty nebo USB, FM tunerem, samozřejmě mikrofonními i linkovými vstupy, včetně prioritního, a Bluetooth konektivitou, takže je nyní možné vzdáleně přehrávat podkresovou hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu. Také je zabudovaný audio modul, který slouží k přehrávání gongu a hlášení s externím spuštění. Ústředny umí ozvučit najednou 3 zóny s různými hlasitostmi.

Vnitřní elektronika je vskutku moderní. Je použit digitální zesilovač a řízený spínaný zdroj, to vše s vysokou účinností nad 87 % a nízkým šumem. Rozhlasové ústředny mají dále možnost vestavět IP kartu a vytvořit tak ústřednu v digitálním systému IP ozvučení NetAudio (umožňuje mp3 playlisty, internetová rádia, časový plánovač, softwarové vstupy, uživatele, neomezený počet mixážních relací, konektivitu do VoIP, SIP), nebo vestavět WiFi modul systému SmartAudio (umožňuje internetová rádia, podcasty, přehrávání z lokální sítě, z internetu, DLNA, AirPlay, UPnP). Obojí je doplněno streamovacími aplikacemi zdarma.

Co dalšího rozhlasové ústředny umí, zjistěte na této speciální stránce.


Dexon reproduktory a ozvučovací technika
logo Dexon reproduktory a ozvučovací technika

Kompletní ozvučení budov i exteriérů. Reprosoustavy, vestavné reproduktory, zesilovače, mikrofony, multimediální systémy, hifi, domácí kino, multiroom, ústředny, evakuační rozhlasy. Český profesionální výrobce s 22letou praxí.

 
 
Reklama