Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Finské LED trubice odolávají nejnáročnějším podmínkám

Dnešní trh je džunglí výrobců a dodavatelů. Většina LED se dováží z Číny nebo J.Koreje - existují však výjimky. Finský výrobce LED trubic Valtavalo byl nazván zázrakem Kajaani, svého domovského města.

Finské LED trubice odolávají nejnáročnějším podmínkám

Jeho úspěch je založen na vynikající kvalitě a nejdelší životnosti na trhu, 125 000 hodin. Díky svým významným energetickým úsporám a nízkým nákladům na instalaci a údržbu, jsou celkové náklady na vlastnictví trubice Valtavalo G4 nejnižší na světových trzích.

Švédský výrobce kovového prášku na bázi železa Höganäs AB si vybral produkty firmy Valtavalo po testování LED trubic od několika dodavatelů a nyní je šťastným zákazníkem.

První trubice instalované v zařízení Höganäs v únoru 2013 byly starší typ G3 s průměrnou životností 50 000 hodin (Ta25 ° C), což je mnohem kratší než průměrná životnost 125 000 hodin pokročilejšího modelu G4. Trubice G3 byly instalovány v drtiči firmy Höganäs, kde si zařízení udržuje osvětlení 24 hodin denně při teplotě 40-45 ° C. V létě může teplota v drtiči dokonce stoupnout až na 60 ° C. Peter Struwe, který je zodpovědný za spotřebu energie u společnosti Höganäs, oznamuje o čtyři roky později na jaře roku 2017, že ze sedmi tisíc trubic Valtavalo, které byly původně instalovány, bylo během tohoto období nahrazeno jen několik jednotlivých trubic. Náhrady byly časté před začátkem užívání trubic společnosti Valtavalo. "Dosáhli jsme výrazných úspor díky LED trubicím společnosti Valtavalo. Jsou schopné odolat vysokým teplotám a vibracím v drtiči, které způsobovali problémy trubicím ostatních výrobců, které jsme testovali", říká Peter Struwe.

"Kvalitu produktů společnosti Valtavalo zaručuje skutečnost, že jsou vyráběny v našem vlastním výrobním závodě. V našich LED trubicích používáme pouze vysoce kvalitní komponenty a každá jednotlivá trubice je pečlivě testována,"říká Matti Tossavainen, obchodní ředitel společnosti Valtavalo.

Montážní linka obsahuje integrovanou a plně automatickou zkušební jednotku, kde se pro každou vyráběnou trubici měří všechny důležité elektrické a světelné hodnoty. Jednotlivé výsledky měření jsou pak uloženy v databázi podle sériového čísla a QR kódu vytištěného na výrobku.

"Naše LED trubice jsou schopné odolat i nejnáročnějším podmínkám. Dáváme jim nejdelší záruku na trhu, 7 let. Naši zákazníci se mohou na kvalitu našich výrobků spolehnout", pokračuje Tossavainen.

 
 
Reklama