Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Transparentní výroba s kompletním kabelovým řešením ÖLFLEX® CONNECT

Bystronic Glass staví největší linky pro výrobu izolačního skla na světě. A díky dodávkám konfekcionovaných energetických řetězů ÖLFLEX® CONNECT od Lappu je jejich výrobní proces výrazně rychlejší.

Kabelové řešení made by Lapp v Bystronic Glass
Kabelové řešení made by Lapp v Bystronic Glass

Shanghai, Dubaj i Rio de Janeiro – nejen tam najdete skla od Bystronic Glass

Izolační skla vyrobené na strojích Bystronic najdete v budovách po celém světě včetně věže Oscara Niemeyera v Riu, O2 World v Berlíně a Shanghai Tower. Tento úspěch není náhodou, ale výsledkem neustálého zlepšování. Například prostřednictvím kompletních dodávek systému ÖLFLEX® CONNECT made by Lapp. „Odpláštění kabelů, odizolování žil, montáž konektorů a instalaci do energetických řetězů jsme byli zvyklí dělat vlastními silami,“ říká Thorsten Meier, plánovač procesů v Bystronic Glass. „Tím, že jsme se rozhodli pro kompletní řešení od firmy Lapp, jsme dokázali snížit naši dobu montáže z 8 hodin na 1 hodinu.“

ÖLFLEX® CONNECT pro největší výrobní linku na světě

V současnosti se v Neuhausen-Hambergu staví největší linka na výrobu izolačního skla na světě. Její délka je 160 metrů a je určena pro výboru izolačních skelných desek o rozměrech 18 x 3 metry. Celá technologická linka je navržená a vyrobená na míru zákazníkovi. Stejně tak jsou na míru vyráběny kompletně naplněné energetické řetězy ÖLFLEX® CONNECT. Pro tuto linku dodává Lapp nylonový energetický řetěz řady SILVYN® CHAIN 445 MU pro vysoce dynamické aplikace, který je 2,7 metru dlouhý. Na míru jsou upraveny i kabely a hadice, které jsou do energetického nosiče vloženy.

Konfekcionovaný řetěz obsahuje například:
  • napájecí bezhalogenové kabely ÖLFLEX® FD 855 P s certifikací UL/cUL,
  • servokonfekci ÖLFLEX® CONNECT SERVO dle standardu SIEMENS®,
  • profibus kabel UNITRONIC® BUS PB osazený konektory M12,
  • hadice pro další média…

Základní konfigurace energetického řetězu, která je popsána výše, může být kdykoliv individuálně upravena dle požadavků zákazníka.


LAPP Czech Republic, s.r.o.
logo LAPP Czech Republic, s.r.o.

LAPP vyvíjí, vyrábí a dodává průmyslové kabely a kabelové příslušenství. V roce 1957 Oskar Lapp uvedl na trh první průmyslově vyráběný ovládací kabel na světě - ÖLFLEX®. O dva roky později založil dnešní U. I. LAPP GmbH, kmenový podnik skupiny LAPP, ...

 
 
Reklama