Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lapp Kabel otevřel novou halu na výrobu kabelové konfekce a plněných energetických řetězů

Společnost LAPP KABEL s.r.o. otevřela novou výrobní halu pro výrobu kabelové konfekce. Hala zajistí moderní prostředí zaměstnancům i rychlejší servis zákazníkům.

Nová výrobní hala v Otrokovicích společnosti LAPP KABEL s.r.o.
Nová výrobní hala v Otrokovicích společnosti LAPP KABEL s.r.o.

Tato výrobní hala se stala součástí nového evropského kompetenčního centra ÖLFLEX®; CONNECT HUB, které se zabývá přípravou kabelového řešení na míru. Ve výrobní hale našlo prozatím uplatnění 35 zaměstnanců.

Otrokovice jako evropské centrum výroby kabelové konfekce

Prostory nové výrobní haly slouží pro výrobu kabelové konfekce, kterou v loňském roce skupina Lapp sjednotila pod globální název ÖLFLEX® CONNECT – ten je rozdělen do 3 segmentů. Segment ÖLFLEX® CONNECT CABLES nabízí klasické konfekcionované kabely, zatímco program ÖLFLEX® CONNECT CHAIN je označení programu zahrnující návrh a montáž kompletně osazených energetických řetězů. Oba tyto programy se realizují v nově vybudované výrobní hale. Poslední z programů, ÖLFLEX® CONNECT SERVO, se týká kabelové konfekce v oblasti servokabelů a je realizován v Německu.

Od června 2017 se navíc výrobní kapacity rozšíří i o výrobu plněných robustních ocelových energetických nosičů vážících až 1 tunu, díky čemuž budou v ÖLFLEX® CONNECT HUB schopni pokrýt i ty nejnáročnější požadavky zákazníků z celé Evropy.

Pozitivní výhled nejen směrem k novým pracovním místům

Nová výrobní hala v Otrokovicích se rozprostírá na ploše 1 900 metrů čtverečních a Lapp Kabel do ní investoval rovný 1 milion eur. Stavba začala v květnu roku 2016 a provoz odstartoval po měsících intenzivní práce na začátku ledna 2017. Od té chvíle pracuje v celém otrokovickém areálu celkem 152 zaměstnanců, z toho ve výrobní hale 35, a to jak na dělnických pozicích, tak i jako THP.


LAPP Czech Republic, s.r.o.
logo LAPP Czech Republic, s.r.o.

LAPP vyvíjí, vyrábí a dodává průmyslové kabely a kabelové příslušenství. V roce 1957 Oskar Lapp uvedl na trh první průmyslově vyráběný ovládací kabel na světě - ÖLFLEX®. O dva roky později založil dnešní U. I. LAPP GmbH, kmenový podnik skupiny LAPP, ...

 
 
Reklama