Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka pro rychlé dobíjení mobilů či kamer

Společnost Schneider Electric uvádí na trh produktovou novinku - dvojitý USB nabíjecí konektor 2.1 A ze sortimentu vypínačů a zásuvek UNICA, SEDNA a MERTEN.

USB nabíjecí konektor Schneider Electric s proudovou zátěž až 2.1 A
USB nabíjecí konektor Schneider Electric s proudovou zátěž až 2.1 A

Zařízení je vhodné pro velmi rychlé dobíjení mobilů, tabletů, kamer nebo fotoaparátů bez nutnosti použití síťového adaptéru. Uplatnění najde mimo jiné v kancelářích, hotelech, ale také v domácnostech, například u nočního stolku.

USB nabíjecí konektor má oproti jiným USB nabíječkám nespornou výhodu – proudovou zátěž až 2.1 A. V praxi to znamená, že při nabíjení jednoho přístroje v levém USB je dostupný proud 2.1A. Pokud připojíte přístroje do obou USB portů, tak se hodnota proudu sníží na 1.05 A na každém portu.

Ceníková cena přístrojů UNICA a SEDNA je 982, - Kč respektive 1090,- Kč pro kovové barvy (hliník, grafit, titan). Merten s krycí deskou je dostupný za 1026, - Kč.

Technické parametry:
  • Výstupní napětí: 5 V DC ± 5 %.
  • Jmenovitý výstupní proud: 1 x 2,1 A (pouze levý výstup) nebo 2 x 1,05 A (pro oba výstupy).
  • Spotřeba: < 0,1 W (nevyužívaný).
  • Maximální výstupní výkon: 10,5 W.
  • Předpokládáná životnost: 30 000 h pro výstupní výkon 10,5 W.
  • Protizkratová ochrana: OVC III.

Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama